Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset


Nu är Naturpasset 2022 igång. Årets upplaga utspelar sig inom och öster om Boxholms tätort. Försäljning sker på kommunexpeditionen och hos Per-Åke och Håkan, båda med efternamnet Tengvall. Från 1 maj till 25 september sitter skärmarna med tillhörande stiftklämma och väntar på ditt besök.


Naturpasset 2021 såldes i 173 exemplar och av dessa lämnades 72 in för att delta i dragningen av pristagare. Priserna bestod av presentkartonger och påsar från Bleckenstad gårdsbutik.

Pristagare Naturpasset Österskogen 2021

Nu är det dags att sparka igång Naturpasset 2021. Skådeplats är återigen den kära Österskogen. Försäljningen kommer att starta på valborgsmässoafton och skärmarna sitter ute mellan 1 maj och 19 september. Klicka på bilden nedan för att läsa mer.


 

 

2020-års Naturpass har dragit stort deltagande. Totalt har hela 330 st(!) Naturpasspaket sålts, 263 st i Österskogen och 67 st i Malexander.

Pristagare i Malexander blev 

Kurt Bodin Grönahög

Nils Birger Johansson Tranås

Lars Anundi Boxholm

Helen Tångring Mjölby

 

Pristagare Naturpasset Österskogen 2020

Naturpasset 2020

Kommer återigen att äga rum i Österskogen

Samma upplägg som tidigare år med 40 kontrollpunkter, tjugo av lite enklare och tjugo av lite svårare karaktär. Försäljningen av passen var tänkt att starta under valborgsmässofirandet i Folkets Park. Nu blir det ju inte (som ni förmodligen vet) något firande i Parken men försäljningen kommer ändå att starta under Vaborgsmässoafton. Information om försäljning får du om du klickar på bilden nedan.

Naturpasset 2020

 


 

Naturpasset 2019

Pristagare:

1-5   Stor ost

 1. Eva Wik
 2. Marie Carlson
 3. Inger o Stanley Eriksson
 4. Ragnar Suneson   Tranås
 5. Petra Carlson

6-20   Liten ost

 1. Anneli Karlsson  Strålsnäs
 2. Gunnar Palmqvist
 3. Hans Sjögren
 4. Jan-Åke Sjögren
 5. Henrik Brunström  Mjölby
 6. Gunilla Tengvall
 7. Ingrid Ström  Ryckelsby
 8. Hans Thuden  Strålsnäs
 9. Kenneth o Monica Wikman
 10. Ellen Lilja
 11. Lennart Larsson  Mjölby
 12. Ludvig Halle’n
 13. Maria Nilsson  Strålsnäs
 14. Pontus Gustafsson  Piteå
 15. Urban Hermansson

Pristagarna kommer att kontaktas av oss /P-Å Tengvall

 


 

 

Pristagare 2017

Naturpasset 2017

Äger i år rum…

ÖSTERSKOGEN, BOXHOLM

Kontrollerna hänger uppe tiden 1 maj till och med den 31 september.

Naturpasset köper du av Per-Åke Tengvall eller på Apoteket, priset är 50 kronor styck.

På vissa arbetsplatser erhåller de anställda Naturpasset kostnadsfritt. Som vanligt är det fyrtio kontroller utplacerade i skogen. Tjugo kontroller betraktar vi som lätta, tjugo kontroller som lite svårare.

Priser kommer att lottas ut bland deltagarna med godkända inlämnade startkort. Pristagarna kontaktas av oss.

Välkommen ut i skogen och Naturpassa!

Boxholms OK


 

Pristagare 2016

Naturpasset 2016

Äger i år rum…

VIVÅSEN, BOXHOLM

Kontrollerna hänger uppe tiden 1 maj till och med den 31 september.

Naturpasset köper du av Lena Molin, Barberarn ´ Hylén eller på Apoteket, priset är 50 kronor styck.

På vissa arbetsplatser erhåller de anställda Naturpasset kostnadsfritt. Som vanligt är det fyrtio kontroller utplacerade i skogen. Tjugo kontroller betraktar vi som lätta, tjugo kontroller som lite svårare.


Priser kommer att lottas ut bland deltagarna med godkända inlämnade startkort. Pristagarna kontaktas av oss. Det finns också en rikstäckande tävling. I den tävlingen ska du ge det bästa tipset på hur orientering kan bidra till att integrera fler nyanlända i det svenska samhället. Vinnaren får ett presentkort på en weekend för två personer på valfritt Scandic-hotell i Norden. Gå in på www.naturpasset.se och ta del av hur du gör för att deltaga på den tävlingen.

Välkommen ut i skogen och Naturpassa!

Boxholms OK

 


 

Pristagare 2015

Naturpasset 2015

Äger i år rum…

ÖSTER OM BOXHOLM

Området är öster om Ringvägen, men också upp mot Lillån.

Kontrollerna hänger uppe tiden 1 maj till och med den 31 augusti.

Naturpasset köper du som vanligt av Roger & Helen, Barberarn ´ Hylén eller på Apoteket, priset är 50 kronor styck.

På vissa arbetsplatser erhåller ju de anställda Naturpasset kostnadsfritt. Som vanligt är det fyrtio kontroller utplacerade i skogen. Tjugo kontroller betraktar vi som lätta, tjugo kontroller som lite svårare.

Priser lottas ut bland inlämnade startkort med minst 25 rätta stämplar. På Naturpasset.se  finns också möjlighet att vinna priser. I en rikstäckande tävling är en Silva-pannlampa värd 4500 kronor ett pris, samt tio stycken presentkort á 500 kronor som kan nyttjas hos Letrosport i Surahammar och Orienteringsspecialisten i Stockholm.

Välkommen ut i skogen och Naturpassa!

Trivselkommittén

 

 


 

 

Naturpasset 2014

Österskogen är området dit årets naturpass är förlagt! Naturpasset pågår just nu, och kontrollerna hänger kvar i skogen till och med den 31 augusti. Köp Naturpasset hos Barberarn´ Hylén eller på Apoteket i Boxholm. Du kan också kontakta Roger Karlsson / Helen Sköld 0142-51357

På vissa arbetsplatser erhåller ju de anställda Naturpasset kostnadsfritt.

Som vanligt är det fyrtio kontroller utplacerade i skogen. Tjugo kontroller betraktar vi som lätta, tjugo kontroller som lite svårare.

Välkommen ut i skogen och Naturpassa!

 

 

Pristagare 2014

 


  

 

Allmän info och tidigare vinnare

Naturpasset är Svenska Orienteringsförbundets och Sveaskogs gemensamma friskvårdssatsning. Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med karta i handen.

Naturpasset är ett perfekt motionssätt som passar de flesta och står för en härlig upplevelse med kartan i hand. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. I tätorter och i närområden kan det istället för orienteringskontroller finnas en fråga kring platsen eller ett foto som ska kombineras ihop med kontrollpunkten. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare. 
Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla startkortet vid kontrollerna.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

 

Pristagare 2019

Pristagare 2017

Pristagare 2016

Pristagare 2015

Pristagare 2014

Pristagare 2013

Pristagare 2012

Pristagare 2011

Pristagare 2010

Pristagare 2009

Pristagare 2008

Pristagare 2007

Uppdaterad: 01 MAJ 2018 21:25 Skribent: Webmaster

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: This is a mailto link

Se all info