Hoppa till sidans innehåll

Tidigare rosor


Veckans kompassros för v.40

 ..till Sångarbröderna. Strongt av en förening, i detta fall en kör, att tänka utanför boxen och ge Boxholms ungdomar hjälp med en replokal för diverse musikaliska infall. Janne Holmbom, Gustaf Montelius och Mats Lönngren har ställt sig i spetsen för detta i Sångarbröderna och är värda varsin trudelutt. 
Veckans kompassros för v.39
...till SANNA FASTH som i Köping spred glans över den gamla köpingen Boxholm genom att ta dubbla medaljer på USM. Guld på sprinten och silver på långdistansen, vilken fantastisk framgång! Stort grattis säger vi från hennes moderklubb. I den gamla köpingen får vi köpa att Sanna numera tävlar för Eksjö SOK.
Veckans kompassros för v.38
 ...till MIA LINDBERG och GÖRAN VALFRIDSSON, BMOL:s två guldmedaljörer på medeldistans-DM i den läckra Tiomilaterrängen söder om Kvarn. Lustigt i sammanhanget var att både Mia och Göran vann sina klasser med 12 sekunder. Vet ni förresten vilka två i vår tävlingsklubb som vann medel-DM förra året? Jo, det var Mia och Göran...

 

 

Veckans kompassros för v.37

 ...till tävlingsledarna KENTH EDIN och CHRISTER KARLSSON, banläggarna JAN LINDGREN och ERIK AXELSSON, samt alla andra  FUNKTIONÄRER som bidrog till att vår DM-tävling gick som på räls. VÄDRETS MAKTER och BOXHOLMSFRIKYRKOFÖRSAMLING, som generöst upplät sin anläggning, är också stort tack värda!

 

Veckans kompassros för v.36

...till ÖDESHÖGS SK och MJÖLBY OK för ett väldigt gedigert dubbelarrangemang på Omberg. ÖSK hade på ett imponerande sätt satt extra piff på TC:et, bland annat med blomsterdekorationer och en föredömlig skyltning. Dessutom fick vi lördagsgodis när parkeringsavgiften betalats. Ombergsjakten måste vara stark kandidat till årets arrangemang i ÖOF-distriktet.

 

Veckans kompassros för v.35

 ...till ALLA OCH ENVAR som på hemsidan anmäler sitt intresse för att springa 25-manna och DM-stafetten. 25-manna är högaktuellt eftersom vi måste anmäla lag nu i veckan och i skrivande stund fattas det folk (på söndagskvällen har 14 sagt sig vilja springa). Se rubriken Kavleanmälan under nyheter.

 

Veckans kompassros för v.34

 ...till BRITTA NORÉN som svarade för en glädjande insats när hon blev 8:a i D 21 på Bottnaryds IF:s medeldistans på söndagen. Visserligen ingen topplacering, men i en klubb där det är tunnsått med seniorframgångar gläds vi ändå en löpare som bara är drygt fem minuter efter segraren i högsta klassen (Anette Granstedt vann). Efter att ha bott i Mjölby och studerat i Örebro under ett och ett halvt år lämnar Britta tågpendlandet bakom sig och flyttar till Örebro för de fortsatta studierna där. Inget klubbyte är aktuellt.

 

Veckans kompassros för v.33

...till JAKOB BREMER, JOAR LÖNNGREN och ERIK PETTERSSON, tre duktiga orienterare som verkar vara ännu duktigare i dragkamp. De är alla uttagna i juniorlandslaget för att tävla i VM i Madison, Winsconsin, USA 30--31 augusti, 560 kg-klassen J 19. Vi gratulerar Jakob, Joar och Erik till att få vara med om detta idrottsäventyr på andra sidan Atlanten. Det ligger mycket hård träning bakom. Fyra av nio uttagna juniorer är Björkedragare.

 

Veckans kompassros för v.32

...till bröderna PONTUS och OSKAR GUSTAFSSON, som i sommar påmint mänskligheten om att den som fostrats som orienterare i Boxholm förr eller senare når toppen. Bildbevis finns på att pojkarna från Björkstigen nått högre än fjällbjörkarna, de har bestigit Kebnekaises topp.

Veckans kompassros för v.31

...till vår ordförande KENTH EDIN som på O-ringen visade kämpatakter utöver det vanliga, även om vi alla vet att Kenth inte är den som viker ner sig i första taget. Kenth åsamkade sig en fotskada, någon slags framåtvrickning, första tävlingsdagen utan att bryta etappen. Hoppandes på kryckor tog han sig sedan runt i värmen med godkänd tid i H 55 Kort (svart bana) på ytterligare två etapper. Given kandidat till "Årets prestation".

Veckans kompassros för v.30

...till BARBRO RYDÉN, järnladyn i SOL TRANÅS som gjort något minst sagt hedervärt. Hon har skänkt en aktieportfölj, värd en dryg miljon kronor, till idrottslivet i Tranås. En fond har bildats för att förvalta donatione , Rydéns fond, och avkastningen av aktierna ska gå till årliga ledarstipendium bland ideellt arbetande personer inom idrottsföreningar i Tranås kommun. Barbro har orienterat i över 60 år och vill med sin donation betala tillbaka till idrotten för allt roligt som hon har fått uppleva.


Veckans kompassros för v.29

…ger vi till GUSTAV BERGMAN, slutman i det svenska stafettlag som tog guld på VM i lördags. Springer man ifrån självaste ”Chocho” ska man ha en kompassros, något annat håller inte. Enligt Anders Gärderud ska han också ha bragdguldet. Vi som envisas med att orientera med plankkompass kan för övrigt fortsätta att göra det med högburna huvuden. Kan inte vara så tokfel att köra med plankkompass när Bergman gör det.

 

Veckans kompassros för v.28

...till EMIL BRUHN som verkar ha varit den av BMOL-löparna som nådde bästa sträckplaceringen (29:a) på Tjoget. Dessutom sprang Emil en sträcka (str 14), där det var nytt för året att få ha tre löpare med, så det var åtskilliga fler på denna 3,5 km-sträcka än på andra sträckor. Förutom Emil deltog Karl-Johan, Britta, Conny och Annelie i tävlingen från BMOL:s sida i ett kombinationslag dominerat av SOL Tranås. Preliminärt lagresultat: 30:e.


Veckans kompassros för v.27

 ..till bröderna FILIP och Albin ÖRNVALL som båda leder sina klasser i klubbmästerskapet efter tre deltävlingar av fem, H 12 och H 10. De kom båda trea förra året i samma klasser. Ska bli intressant och spännande att se om de kan hålla undan för konkurrenterna till hösten.  Övriga BOK:are som leder sina klasser är Britta, Lovisa K,  Jakob, Lovisa L och Julia K (delar ledningen i D 16), , Ida, Erica, Tilda (delad ledning), Margareta och Bengt.

 

Veckans kompassros för v.26

...till EDVIN ELOFSSON, H 10-löparen som kan ståta med sin första klubbmästartitel, om så bara en inofficiell sådan.
Edvin vann metar-KM med en fångst som vägde 206 gram. Det hjälpte inte att Patric Molin hade något av hemmavatten vid Hybbeln, han, eller rättare sagt hans fångst, vägde för lätt. Det saknades 40 gram upp till Edvin men räckte till en andraplats.  Det metades i år bara i 45 minuter så fångsterna blev inte så stora, men initiativet att lägga ihop metartävlingen med ungdomsavslutningen slog väl ut.

Veckans kompassros för v.25

...ger vi till CONNY BRUHN som åter en gång tagit medaljplats på sprint-DM. Ja, någon medalj får han ju inte men medaljplatsen tycker vi inte att någon kan ta ifrån honom. Rykten gör gällande att han i sin vilda framfart korsade en volleybollplan inne i Trädgårdsföreningen. Det lär stämma, men det spelades inte på planen och det var enligt tävlingskartan tillåtet att springa över den. Så allt ljus på Conny,..."sanden som blev till brons", eller hur det nu låter från volleybollplanens läktare.

Veckans kompassros för v.24

 ...till gänget som står för arbetet bakom årets Naturpasset; KLAS JOHANSSON, ROGER KARLSSON, HELEN SKÖLD, PÄR ANDERSSON OCH HELEN ANDERSSON. Det har så här långt glädjande nog varit ett riktigt stort intresse för att leta efter kontrollerna i Österskogen, så mycket tyder på att den tidigare rekordnoteringen på 209 sålda paket kommer att slås. Aktiviteten pågår till och med 31 augusti.


Veckans kompassros för v.23

..till LOVISA LINDQVIST (D 16), JOAR LÖNNGREN (H 16), SANNA LÖNNGREN (D 14),OSKAR PETTERSSON (H 14) och MALVA TENGVALL (D 12), fem Boxholmslöpare som alla tog hem sina klasser på ungdomsserien i de kämpiga markerna på nordvästra kanten av Vivåsenkartan. Sanna är visserligen bara tvåa i resultatlistan, men då är att märka att det är en Anebytjej som är etta, alltså en utböling, så bland löparna som ingår i Motalakretsens ungdomsserie var Sanna bäst.

Veckans kompassros för v.22

...till JAN LINDGREN som i torsdags på riktigt steg in i pensionärernas led genom att göra en heldag för klubben. Janne och Håkan G gav sig tidigt på förmiddagen av till Motala och Vätternrundans förråd för att fylla en släpkärra med utrustning till Blodomloppet. Sedan hade de full syning hela dagen med kaffebryggning och kom hem till Boxholm först framåt 23-tiden. Tack alla BOK:are som hjälpte till vid årets Blodomlopp och särskilt Janne som redan på sin 65-årsdag visade det alla vet. Ingen är så upptagen som en pensionär!

Veckans kompassros för v.21

...till ERICA MOLIN som på Närke-Dubbeln dag 2 (medeldistans) svarade för ett av vårens bästa ungdomsresultat i klubben. Erica kom 4:a bland 26 startande i D 12. Erica har all anledning att vara nöjd med sitt lopp för hon har ingen bomtid. Bland de tjejer som kom bland de tio bästa var det bara segraren, en örebrotjej, och Erica som klarade sig undan bomtider.

Veckans kompassros för v.20

...till CHRISTER KARLSSON som på Lok:s "Vårspringet" fick revansch för förlusten med två sekunder mot Sören Bremer på Anebys tävling. Revanschen på Sören ordnade sig av sig själv, eftersom Sören hamnade utanför kartan och blev kvar där ett bra tag, men Chrille fick också denna gång tidsmarginalerna på sin sida när han slog "Gussi" med just två sekunder. Ta lärdom av dramatiken i H 50 och träna så att du har krafter kvar till spurten, det är där sekundfighterna har avgjorts.

Veckans kompassros för v.19

...till TIOMILALAGEN. Ett damlag, närmast spillrorna av det ursprungliga, kämpade jättetappert och fullföljde med Johanna Hansson och Ida Milton som debutanter. Ett herrlag, i kombination med SOL Tranås, blev 137:a och slog bland annat Motala AIF. En särskild blomma till inhopparen Joar Lönngren som, trots dragkampstävling i benen från lördagen, på ett charmant sätt tog sig an tiondesträckan efter återbud från en Tranåslöpare.

 

Veckans kompassros för v.18

…och ett stort GRATTIS till Karl-Johan Norén som mycket välförtjänt tilldelats
Boxholms kommuns kulturstipendium 2014 ”för
kunskapsberikande frågesporter med starkt personligt engagemang
”. Klubben
kan bara instämma och dessutom tacka Karl-Johan för den kvarts miljon kronor som
frågesporten gett BOK och Svenska kyrkan. Vi är många som gärna kommer tillbaka
till trevliga och kluriga lördagseftermiddagar på Parketten.

 

Veckans kompassros för v.17

...till PER-ÅKE TENGVALL, ANDERS MONTELIUS, CONNY BRUHN, BODIL MOLIN, MIA LINDBERG och MARIA PETTERSSON. De blev "silverlag" i H 180 och D 120 på Kolmårdskavlen. Av Östgötaklubbarna var det bara Kolmården, Lok och vi som tog minst två pallplaceringar, så god utdelning på denna stafett. Ytterligare ett skäl för att fira med smörgåstårta på kvartalsmötet på torsdag.

 

Veckans kompassros för v.16

... till ALLA I KLUBBEN som bidrog till att vi trots sjukdomar och andra återbud kunde noteras för över (!) 80 startande på OK Motalas tävling. Imponerande! En särskild ros till ANDERS MONTELIUS som hade ordnat med jättehäftiga lördagsaktiviteter och utsökt söndagslunch på Kvarn. Vi kan glädjas åt en mycket lyckad jubileumshelg.

 

Veckans kompassros för v.15 

...till JOHAN KNUTSSON och MARIA PETTERSSON som vid årspremiären för teknikträningarna visade att en gammal karta, med smärre justeringar, kan

duga utmärkt för en träningsorientering. Roligt och givande när vi får springa på kartor och i områden som blir som helt främmande terräng.

 

Veckans kompassros för v.14

…till halvt slocknade damstjärnor som GUNILLA TENGVALL, CARINA GUSTAFSSON, CARINA TENGVALL, CECILIA DUFMATS, VIKTORIA THUDÉN, med flera, som tar sitt ansvar och hjälper klubben att nå mälsättningen minst 80 löpare på OK Motalas tävling 13 april. Men än är vi inte där så fler behöver göra som den nämna kvintetten – anmäla sig!

 

Veckans kompassros för v.13

...till KOMMUNEN, MATS LÖNNGREN och EVA BREMER som alla bidragit till att BOK snart blir 16 000 kronor rikare (200 kr för varje år. en jubileumspresent till 80-åringen). Kommunen har i politisk enighet ställt upp med kosingen (värt  en första ros). Mats hade skrivit en välformulerad ansökan (värt en andra ros) som kommunstyrelsen inte kunde gå emot och Eva hade tipsat (där satt den tredje rosen) Mats om att göra det.

Veckans kompassros för v.12

…till SÖREN BREMER som vintern igenom lett måndagsträningarna i sporthallen på ett strålande sätt med genomtänkta styrke- och konditionsövningar. Han har lyckats med sin föresats att få ett annat stuk på träningarna, tuffare träning helt enkelt för en mer vuxen målgrupp. Synd bara att inte fler tjejer hittat till sporthallen, Maja Bremer har varit med någon gång, Britta Norén likaså, annars har det varit idel män.  Sista träningen var i måndags.

Veckans kompassros för v.11

...till BODIL MOLIN som tycks gå mot en ny stark vårsäsong. Hennes och hela BMOL:s första seger i år togs på OK Lindénas medeldistans på lördagen. Fastän det var så många som 21 med i klassen lyckades Bodil vinna med över 3 minuter, verkligen imponerande. Övertygande debutlopp dessutom av maken Anders i H 50 i helgen, bland annat 4:a bland 34 på långdistans, och så ska vi inte glömma dottern Rebecka som också tog en seger, i U1.

 

Veckans kompassros för v.10

 ...får idrottslärarna ANDERS MONTELIUS och MIA LINDBERG kollegialt dela på. Anders ställer upp som tävlingsledare för vår sprinttävling "Staffans minne" 18 oktober och Mia har sagt ja till att lägga banor till vår Höglands-OL 15 juli. Idrottslärare ja,  Anders sjunger på sista versen som sådan. Till hösten blir han emeritus, som det så tjusigt skulle hetat om han varit biskop och blivit pensionär...

 

Veckans kompassros för v.09

...till LASSE NYKVIST som hade tipstecknen med sig i första omgången av Tips-SM. Med nio rätt på stryktipset blev han i en svår omgång bäst bland 26 deltagande boxholmare. Samtidigt en ros till de medlemmar med Spelkort hos Svenska Spel som har valt att stödja BOK när de lämnar in ett spel. Just nu är det så många som 18 personer som ser till att klubben på detta sätt får poäng för varje krona som spelas.

 

Veckans kompassros för v.08

 …till BOXHOLM-EKEBY SK som trots flera veckors mildväder lyckats med konststycket att bjuda på bra skidspår, efter omständigheterna är de fantastiskt bra, hördes skidåkare säga i torsdags kväll.  I helgen höll de för tävlingar både på lördagen och söndagen, så det är inte bara i Sotji som det gjorts skidbragder.

 

Veckans kompassros för v.07

 …till krögaren BENGT WESTERBERG, Boxholms värdshus, som självmant hört av sig och erbjudit sig att skänka priser till vår frågesporttävling 15 mars. En sådan generös inställning gillar tävlingsledaren skarpt, men han är (av födsel och ohejdad vana) inte förvånad. Smålänningar är generösa!

 

Veckans kompassros för v.06

…till klubbens VALBEREDNING bestående av ANDERS MOLIN, ANDERS MONTELIUS och PER-ÅKE TENGVALL. Herrarna hade gjort ett gott jobb inför årsmötet, vilket betyder att damerna blir 200 procent bättre representerade i den nya styrelsen. Margareta Skarp Runtegen är invald som ny ledamot och Lena Molin som ny suppleant medan Bodil Molin omvaldes som suppleant. Urban Andersson är också ny ordinarie ledamot.

 

Veckans kompassros för v.05

 ...till JOAR LÖNNGREN och JAKOB BREMER. Sjukt bra att inte bara en utan två tonårsgrabbar dykt upp på långsvängen. Joar gjorde sin debut förra söndagen medan Jakob sprang i helgen och enligt uppgift var Jakob piggast av alla. Vi ger även en annan blivande junior, ERIK PETTERSSON, blomster. Han sprang dubbellunken i julas, sådant är med retroaktiv hyllningsverkan värt minst en dubbelros.

 

Veckans kompassros för v.04

...vill Lena och Bodil ge till ALLA TJEJER/TANTER, ett 20-tal personer, som ställde upp och kom på tjejträffen, vilket fantastiskt gensvar. Många passade på att träna på olika sätt innan soppan och pratet tog vid och allmän trevnad bredde ut sig i en slags social Bregott-fabrik. Nästa gång blir det i Mjölby, någon gång i mars.

 

 

Veckans kompassros för v.03

...till HÅKAN ÖHLUND, professionell kartritare bosatt i Hakarp utanför Huskvarna, som sagt sig vara beredd att rita en sprintkarta åt oss i Boxholm. Den blir färdig under hösten för att kunna användas vid tävlingen "Staffans minne" i oktober med TC vid sporthallen. Håkan har ritat sedan 1990 och på heltid sedan 2009.

 

Veckans kompassros för v.02

till PÄR ANDERSSON, PATRIC JOHANSSON, ANDERS MOLIN och ROGER KARLSSON. Kvartetten har det gemensamt, förutom att de är aktiva i klubben, att de alla fyller 50 i år. Pär börjar 12 april, Patric fyller samma dag som BOK grundades för 80 år sedan, 15 april, Molle stiger in i 50-åringarnas led 29 juni medan Roger får ge sig till tåls till 23 oktober. Hoppas det blev rätt nu och grattis långt i förskott!

 

Veckans kompassros för v.01

...till SOL TRANÅS som åter ett år bjuder in inte bara sitt eget folk utan även andra klubbar till Nyårsrännet på nyårsafton. Träningstävling med fyra banor att välja mellan vid klubbstugan Örsbäcken. Start kl 9--10.30. Pepparkakor och glögg utlovas dessutom. En SI-pinne ska nog medtagas, möjligen också en startpeng.

 

Veckans kompassros för v.52

...blir en julros som går till MARGARETA SKARP RUNTEGEN. Hon är av känd orsak värd våra tankar under julhelgen. Maggan ska också ha ett stort tack för att hon fortsätter som sammankallande för den så viktiga BMOL-kommittén.

 

Veckans kompassros för v.51

...till vår ordförande KENTH EDIN som går mot en bra långsväng-säsong efter att ha sprungit alla de tre första. Dessa inledande söndagar samlade ifjol totalt 8 löpare, i år ökade det till mer än dubbelt så många, 19 stycken. Tjusigt! Senast var det 9 löpare med trots start i regn. Det är upplagt för tvåsiffrigt nästa söndag när en del hemvändande julfirare väntas vara med och det finns plats för fler.

 

Veckans kompassros för v.50

...till KLAS JOHANSSON som på "skink och glögg" avtackades med blommor för sitt mångåriga arbete som drivande kraft i trivselkommittén. Han borde egentligen ha fått två blomsteruppsättningar (det får han ju förresten....vilken tur att vi har kompassrosen!) eftersom han sagt sig vara beredd att jobba vidare både med Söndagsturerna och Naturpasset. Klas har därmed satt en ny standard i klubben. Den som avgår från ett uppdrag får gärna göra det bara denne fortsätter att göra det tunga arbetet....
 

 

Veckans kompassros för v.49

 ...till GUNNAR PALMQVIST, årets verklige kämpe som äntligen, äntligen har fått inopererad en ny matstrupe. Gunnar har i över ett års tid fått leva utan matstrupe efter en olycka i oktober förra året. Den planerade operationen i tisdags (26/11) gick bra. "Det ser lovande ut", säger hans bror Lennart efter att under söndagen ha besökt Gunnar på US. Han har fått lämna intensiven och finns sedan i fredags på kirurgavdelning.

 

Veckans kompassros för v.48

 ...till LOVISA LINDQVIST som vid ungdomsavslutningen i torsdags mottog utmärkelsen ÅRETS UNGDOMSORIENTERARE. Alltid glad, alltid med på träningarna (missat en gång i år), totalvinnare av D 14 i Ungdomsserien, bor i Mossebo, klubbmästare i D 14, vad mer kan begäras av en pristagare??? Skvatt ingenting. Ungdomskommittén verkar ha gjort ett suveränt val. GRATTIS LOVISA!


Veckans kompassros för v.47
...till JACOB BREMER som avslutade Vänliga veckan (?!) med att i Fars dags-present ge pappa Sören ett varv på Sjögarpsrundan. Presenten utnyttjades samma dag som den gavs och det hedrar givaren att han gjorde farsgubben sällskap. Snart kommer det en julafton. En julklapp till barnen, om de kommit upp lite i tonåren, skulle kunna vara "Dubbel-lunken", alltså Sjögarpsrundan två varv, som Björke kör annandag jul. Vänliga veckan är ju passerad:-) 

 

 

Veckans kompassros för v.46

 ...till JAN LINDGREN som hoppar in och ställer upp i alla väder (särskilt i grått och blött novemberväder). Förra veckan ryckte han in och tog fikat på Vivåsen, nu har han än mer hastigt åtagit sig centrumstädningen. Men den stora rosen får herr Lindgren för den utsökta blåbärsfyllda kakan som han hade bakat i torsdags. En stark kandidat till priset "Årets prestation", så ljuvlig och underbar var smaken. Vad är väl efter detta Granforsens våfflor mot Granstigens sockerkaka???

 

Veckans kompassros för v.45

...till MJÖLBY OK och KATARINA KLEIST. Imponerande uthållighet av MOK att ha kört Novembersprinten i så många år att det nu var framme vid 25-årsjubileum. Trevliga tävlingar och banor på årets dubbelarrangemang.  Geggamoja vid målet på söndag men det ska vi nog inte lasta arrangören för. Före starten för Stora kavlen hölls parentation för Staffan. Leddes på ett fint sätt av tävlingsledaren Katarina Kleist som bland annat förmedlade en hälsning från Margareta. Så hölls en tyst minut.

 

Veckans kompassros för v.44

…till MARIA PETTERSSON, MIA LINDBERG och BODIL MOLIN som tog hem D 120-klassen på Smålandskavlen. Maria sprang natten och såg till att Mia kunde gå ut i ledning med en dryg minut vid omstarten på morgonen. En ledning som sedan behölls och som drygades ut under de två dagsträckorna. Boxholm-Mjölby OL:s andra stafettseger detta år var därmed ett härligt faktum.

 

Veckans kompassros för v.43

...till MARIANNE NYMAN, Tjällmo-Godegårds OK, som gett Margareta ett fantastiskt stöd i den bottenlösa sorg som hon utan förvarning drabbades av på Gotland. Marianne har varit med Margareta hela tiden och sedan på söndagen kört henne hem. Stort tack för din medmänsklighet, Marianne, som för övrigt var företrädare till Staffan på posten som ÖOF-ordförande.


Veckans kompassros för v.42

 ...till vårt 25-MANNALAG som skötte sig bra i en bitvis ovanligt svår orienteringsterräng. Datakaos rådde på tävlingen och ännu sent på söndagskvällen vet vi inte vad vi kom. Britta Norén kunde emellertid springa ut på sistasträckan 25 minuter före omstarten och svarade sedan, liksom alla damer i laget, ung som gammal, för en gedigen insats. Maskineriet hackade lite på herrsidan, men totalt sett en lyckad tävling för oss, såvida det inte kommer några obehagliga överraskningar när datamörkret har skingrats.

Veckans kompassros för v.41
...till CHRISTER KARLSSON som står för banläggning och kontrollutsättning vid onsdagens ungdomsträning, säsongens näst sista. Andra ungdomsbanläggare, inom och utom ungdomskommittén, må också njuta av och dofta på denna ros. Glädjande nog har den goda uppslutningen till ungdomsträningarna hållit i sig under hela året, vilket ju är banläggarnas och ungdomsledarnas verkliga belöning.

 

 

Veckans kompassros för v.40

...till MARIA PETTERSSON som hur överlägset som helst luffade hem söndagens Polkaluffen på Grännaberget. Glädjande att så många som ett 30-tal BOK:are hade hittat dit. Däribland vår ordförande Kenth Edin som sprang i höstens hetaste tights. Nej, de var inte polkagrisrandiga men väckte ändå uppmärksamhet. De finns på bild i nästa nummer av vår klubbtidning som beräknas komma ut inom en vecka.

Veckans kompassros för v.39

 

...till SANNA FASTH som blev dubbel silvermedaljör på USM i Perstorp. Kom tvåa både på sprinten och långdistansen.
Verkligen starkt att lyckas så bra två tävlingar i rad och extra roligt för Sanna eftersom sommarens O-ringen blev en tråkig historia med infektion eller inflammation i benet som gjorde att hon tvingades bryta. Lite halvdana resultat av östgötarna på USM (15:e i distriktsstafetten), men Ville Johansson, Kolmården (H 16), blev som Sanna tvåa, på sprinten.

 

Veckans kompassros för v.38

 ...till JAKOB BREMER, JOAR LÖNNGREN och ERIK PETTERSSON som fixade ett juniorbrons på DM-stafetten. Det var inte i går som vi tog ett sådant. Starkt av våra grabbar att göra idel stabila lopp,  de är ju inte vana vid att springa juniorbanor, så pojkklassare de är alla tre. Nils Bremer skulle ha varit med, därav juniorlag, men blev sjuk och istället hoppade Erik in med den äran.

 

Veckans kompassros för v.37

MIA LINDBERG, BODIL MOLIN och ANNELIE ALENIUS vilka såg till att BMOL tog en trippel på DM lång i D 45, fastän de alla tre gjorde markant bommar! Annelie var till och med utanför kartan...

"Östgötaterräng när den som är bäst", påstod Skogspojkarna i inbjudan att de skulle bjuda på och det kändes inte som överord. I kombination med högsommarväder blev det en alldeles utsökt orienteringssöndag - särskilt för Mia!

 


Veckans kompassros för v.36

...till PER-ÅKE TENGVALL som på lördagen i H 60 sprang sin första tävling sedan Smålandskavlen 2011, SOK Anebys medeldistans. Att notera är också att Bengt Carlsson knatade runt ÖM 7 på samma tävling, så våra äldre gentlemän blir om inte allt yngre så allt ystrare. Håkan G, Håkan T, Anders M, Bengt C, Per-Åke T - det var inte igår eller i våras som vi kunde ståta med en kvintett manliga 60-plusare på en nationell tävling. Dimman lättar, åtminstone vad gäller skade- och sjukdomsbilden i klubben.

Veckans kompassros för v.35

...till ERIK ERLANDSSON som förra veckan på ett mycket pedagogiskt sätt lärde ut hemsidans inre hemligheter till några klubbmedlemmar med varierande receptiv förmåga: Mats, Janne L, Karl-Johan och Liv. Nu ska detta gäng förhoppningsvis kunna lägga ut visst material själva. Erik är säkert beredd att lära ut handgreppen vid fler tillfällen, säg till om ni är sugna att lära er.

 

Veckans kompassros för v.34

...till SÖREN BREMER som slitit i många år med innegympan i sporthallen. Nu stiger han av som gympaledare och vi tackar honom för den tid och det engagemang som han har lagt ner på verksamheten. Tid finns bokad även för den kommande vintern, men hur ska i så fall tiden utnyttjas och finns det ledare? Vore värdefullt om det byttes några ord om detta på kvartalsmötet.

 

Veckans kompassros för v.30...

 …till ERIK AXELSSON som åter gjort ett träningsprogram för löp- och styrketräning för torsdagskvällarna på Vivåsen. Höststart nu på torsdag 8 augusti kl 17.30 med Erik som sedvanligt human slavdrivare. Alla kan vara med oavsett ålder och fysisk prestanda. Tyvärr kolliderar höststarten med Stjärnorpsprinten (enligt ursprungligt tävlingsprogram skulle tävlingen ha gått 1 augusti vilket lurat oss lite), men alla ska inte dit så förhoppningsvis blir det ett gäng på Vivåsen också. Bastu och fika efter träningen.

 

Veckans kompassros för v.29...

 ...till Therese Lindqvist och Viktor Lindqvist som båda vann guld på mountainbike-SM. Mäktigt! En vacker dag vinner någon klubbmedlem något stort även i orientering...

 

Veckans kompassros för v.28...
 ...till JONAS VÅTZ som gjorde en mäkta imponerad upphämtning på Gotlands 3-dagars. Han gick ut som sjua i jaktstarten i H 21, 5.46 efter ledaren, och sprang i mål som totalt ohotad segrare. En lika välkommen som överraskande seniorseger för BMOL. 25 löpare fullföljde H 21, så det var bra konkurrens, om än inte högsta klass (det fanns elitklass). 

Veckans kompassros för v.27...
...till ALVA OLSSON och LINKÖPINGS OK som åter efter många år satt Östergötland på orienteringens VM-karta. Alva gick till final på måndagens sprint i Finland där hon blev 24:a. LOK-löparen har därmed gjort VM-debut med en mittenplacering som facit. Ryskan Ekaterina "Katja" Nikitina, som tävlar för Linköpings OK i Sverige, klarade också en finalplats och blev 26:a.

 

Veckans kompassros för v.26...

 .…till fyra lojala och pålitliga herrar i klubben som alltid har ett handtag över och blick för det som behöver göras. Vi syftar på BENGT CARLSSON, JAN LINDGREN, CHRISTER KARLSSON och HÅKAN GUSTAFSSON som i vår och sommar hjälpts åt med att måla om klubben målfållestaket.   

 

Veckans kompassros för v.25...

 ..till syskonen LOVISA och VIKTOR LINDQVIST som vann varsin klass vid ungdomsserien i förra veckan. Framför allt Viktors sprintlopp i H 12 imponerade. Tio startande och ändå en överlägsen seger. Lidingöloppsform redan nu? Det var riktig sommarfeeling i tävlingen som gick i Varamon och med någon kontroll på en pir/brygga ute i Vättern.

 

Veckans kompassros för v.24...

...till MALEXANDERS IF som 75-årsjubilerar och som hade höjdpunkt på firandet den gångna helgen. En av de stora profilerna i MIF är Mats Karlsson. Hans företag Sofielunds Träprodukter är en av sponsorerna till vår målportal och Mats gynnnar också BOK på andra sätt. Mats har spelat fotboll i alla serier från Allsvenskan till division sju!!! Lördagen den 6 juli har MIF sin årliga triathlondag och vi lånar med glädje ut vår målportal till det arrangemanget.

 

Veckans kompassros för v.23...

 ..till CONNY BRUHN och ARVID PETTERSSON. Conny för att han knep bronset på Sprint-DM i Norrköping i sin nya klass H 50. Den enda sekund som Conny hade tillgodo på fyran tillkämpade han sig från sistakontrollen till målstämplingen, så där ser man vad det kan betyda att ligga på ända in i mål. Arvid får sin ros för att han blev fyra i H 10, vilket gjorde honom till vår bäste ungdomslöpare på tävlingen. Det luktar medalj för Arvid på höstens DM-tävlingar.

 

Veckans kompassros för v.22...

...till LÖTS GETFARM och GETOSTMEJERI som genom guiden Erik Garberg gav Tjejligan en intressant kväll i förra veckan. Studiebesöket fick toppbetyg av de nio kvinnor som var med. Löt ligger i trakten av Gammelkil och Nykil.

 

Veckans kompassros för v.21...

...till ALLA som hjälpte till med kaffeserveringen på Blodomloppet. Det gick fantastiskt bra, inte ett droppe regn på kvällen, och inte en droppe kaffe som löparna fick vänta på. Våra kaffebryggare lyckades hela tiden ha ett försteg trots 13 000 löpare. En särskild eloge till EVA-LOTT STRÖMBERG, som gjort det mesta förarbetet, samt HÅKAN GUSTAFSSON och JAN LINDGREN som både hämtade och körde tillbaka utrustningen till Vätternrundan.

 

Veckans kompassros för v.20...

...till SMILLA TENGVALL (D 12), VIKTOR LINDQVIST (H 12) och ARVID PETTERSSON (H 10) som alla rivstartade i ungdomsserien och vann sina klasser vid Sya skidstuga. En fjärde BMOL-seger tog Mjölbys Johanna Hansson, så det verkar finnas goda utsikter till att BMOL blir dominerande klubb i U-serien även detta år.

 

Veckans kompassros för v.19...

...till den gångna veckans tre vinnare i klubben: LENNART GUSTAFSSON, MIA LINDBERG och JENS FASTH. Lennart (ÖM 7) och Mia (D 45) vann på Ljungsbrokampen i Roxenterräng som satte orienteringstekniken på prov medan Jens slog till (ÖM 3) i en lättlöpt och härligt ren och öppen tallmoterräng på Hökensås på Kristi himmelfärdsdag. Grattis till segrarna! 

 

 

Veckans kompassros för v.18...

 ...ger vi på allmän begäran till ERIK AXELSSON som gjort ett jättejobb med Tiomila, både med det knixiga i att få ihop fullt lag och så coachandet och markservicen under tävlingen. En eloge också till OK Motalas Johan Pettersson, vår egen 15-årige debutant Joar Lönngren och "herrdebutanten" Louise Carlsson som alla tre hoppade in i laget den sista veckan. Efter omstart fick vi preliminärt placeringen 180.  

 

Veckans kompassros för v.17...

 ...till BODIL MOLIN som verkar bli vårens orienterare i klubben. Hon vann i Värnamo för ett par veckor sedan och hon slog till igen i D 45 på Björkforskampen utanför Rimforsa. Bodil är segerrikast, men i antalet starter är en annan BMOL-löpare värre. Thomas Kleist har hunnit med 16 tävlingar i vår. Tur att många varit inställda för annars hade han väl tävlat ihjäl sig...  

 

Veckans kompassros för v.16...

 ...till klubbens vice ordförande PETER LAUDON som fyllde silverkrycka i söndags, 21 april. Peter är en pålitlig "vice sheriff", missar aldrig ett styrelsemöte (utom när han fyller 50). Om visdomen ökar med åren så är nu styrelsens samlade visdom imponerande stor. Av de ordinarie ledamöterna är det bara Johan Knutsson som inte har fyllt 50 år.

 

Veckans kompassros för v.15...

...till tävlingsledaren HÅKAN GUSTAFSSON och banläggarna LENNART GUSTAFSSON och CHRISTER KARLSSON för ett väl genomfört DM-arrangemang. Bland på tävlingar svältfödda orienterare verkade det väldigt uppskattat att vi körde vårt arrangemang istället för att ställa in.  

 

Veckans kompassros för v.14...

…till TJÄLLMO-GODEGÅRDS OK som agerade snabbt och som bjöd på dubbla träningstävlingar i lördags som surrogat till de inställda Kolmårdstävlingarna. Det var uppskattat. Staffan, Margareta, Annelie och Jimmy passade på att träna. Kommande helg blir det äntligen riktiga tävlingar.

 

Veckans kompassros för v.13...

..till JANNE LINDGREN som åtagit sig att vara banläggare för Veteran-OL torsdagen 16 maj. Det blir TC längs Ulrikavägen och banorna kommer att kunna användas för en BMOL-träning senare samma dag.

 

Veckans kompassros för v.12...

 ...till PER-ÅKE TENGVALL som åtagit sig att vara banläggare för sommarens Höglands-OL. Han och alla andra medlemmar i klubben önskas GLAD PÅSK. Förhoppningsvis ska en ny klubbtidning hinna leta sig hem till de flesta innan påskhelgen är över. Den blir färdig i mitten på veckan.

 

Veckans kompassros för v.11...

...till VÅRDAGJÄMNINGEN som infaller på onsdag. Du ska veta att vi i dessa bistra tider är många som hejar på dig...

 

Veckans kompassros för v.10...

 ..till TÄVLINGSLEDARE, BANLÄGGARE, KARTRITARE  och alla andra FUNKTIONÄRER vid GM 2012. Alla har ni del i den utmärkelse vi fick i form av ett diplom på ÖOF:s årsmöte 7 mars. Götalandsmästerskapen hade utsetts till Årets arrangemang i distriktet. Motiveringen löd: "Arrangören har på ett förträffligt sätt visat att det går att arrangera högkvalitativa storarrangemang. Banläggning och terrängen fick styra valet av tävlingsområde och trots avsaknad av fast infrastruktur realiserades alla tänkbara funktioner mitt ute i skogen". 

 

Veckans kompassros för v.9...

...till ANNIKA FASTH som sprungit hem BMOL:s första orienteringsseger för året. Annika vann Öppen motion 3 på Pan-Våren (långdistans) i söndags. Totalt deltog 2 642 löpare i de tre Pan-tävlingarna (huvudsakligen utmed Åhuskusten). Det verkar ha varit både vitt och grönt i terrängen, mer barmark än vad vi har här uppe och mindre snödjup.


Veckans kompassros för v.8...

 ...till alla hurtiga och viljestarka tjejer i klubben i olika åldrar som med bravur klarat av antingen Kortvasan eller Tjejvasan, alla för övrigt tävlandes för Boxholm-Ekeby SK. THERESE LINDQVIST var förstås snabbast (1.50.24), ANNELIE LAUDON näst snabbast (2.06.03) och IDA JOHANSSON, LOVISA LINDQVIST, SANNA LÖNNGREN var alla unga debutanter. CARINA TENGVALL, ANNA PETTERSSON, KARIN LINDGREN och GABRIELLA LÖNNGREN åkte också de tre milen mellan Oxberg och Mora.    

 

Veckans kompassros för v.7...

 …till CONNY BRUHN som även denna vinter är den mest trogne löparen på långsvängen. Conny fyller 50 år till påsk och lär fira det på sydligare breddgrader. En tidig men säkert uppskattad födelsedagspresent vore faktiskt lite vassare ”sparringpartners” de söndagar som återstår av långsvängsäsongen. Var är ni Jensa, Henke och andra som kan ge Conny vad han tål?  ill! 

 

Veckans kompassros för v.6...

 …kastas in från ringside till HUGO PETTERSSON som vann en match i Nyköping i helgen för så kallade diplomboxare (som man är tills man fyllt 15 då man får börja gå riktiga matcher). Hugo, 12 år, är en av många Boxholms OK-ungdomar som håller på med en annan idrott än orientering och som gjort det i några år. Hugo tränar jättemycket, är duktig, och ska vara med på SM i diplomboxning i mars månad. Vi önskar stort lycka till! 

 

Veckans kompassros för v.5...

...till HÅKAN GUSTAFSSON, JAN LINDGREN och PETER LAUDON. Håkan har tagit över tillsynen av Gunnars sträcka på motionsspår i Österskogen, Janne rycker in på Östgötaleden medan Peter lovat att vikariera för Gunnar i Vivåsens styrelse så länge det krävs. Tack för att ni ställer upp och fyller några av de luckor som uppstått till följd av Gunnars långa sjukhusvistelse. 

 

Veckans kompassros för v.4...

...till LOUISE CARLSSON och KENTH EDIN. Louise för att hon tagit på sig uppgiften att vara ordförande för Mjölby OK (valdes på söndagen) och Kenth för att han ställt sig till förfogande för omval som ordförande på vårt årsmöte på torsdag.

 

Veckans kompassros för v.3...

 ...till alla DUKTIGA SKIDUNGDOMAR i Boxholm. Boxholm-Ekeby SK tog hela fem individuella guld på ungdomssidan i DM i skiathion i helgen. Detta genom KARL PETTERSSON, MOA PETTERSSON, VIKTOR LINDQVIST, alla är de orienterare, samt KARIN PETTERSSON och LINUS KARLSSON, som kan bli orienterare. . .

 

Veckans kompassros för v.2...

...till SANNA FASTH, MIA LINDBERG, HÅKAN GUSTAFSSON och VIKTOR LINDQVIST. De har det gemensamt att de alla vann minst 5 individuella tävlingar under förra året och är ensamma i klubben om det (KM-tävlingarna ej inräknade). Det visar tävlingsstatistiken för 2012 som Karl-Johan sammanställt till årsberättelsen. Om någon gissar att vinnarligan toppas av Sanna så är den personen inte helt fel ute. Hon sopade hem 20 tävlingar!

 

Veckans kompassros för v.1...

...till INGEMAR NORDSTRÖM, en av klubbens två revisorer, som var berättare på senaste Söndagsturen. Han samlade vinterns största publik när han på Pilgrimsstigen på åsen söder om Boxholms kyrka berättade minnen från sin uppväxt i Timmerö. Ingemar, numera pensionär, avslutade med att berätta en rolig historia. Klas har med den i sitt referat på Krafttagets hemsida.

 

Veckans kompassros för v.52...

...går vid årsskiftet till GUNNAR PALMQVIST. Vi gläds åt rapporterna om att det sakta men säkert går framåt med hans hälsotillstånd och att det inte längre verkar finnas risk för allvarliga bakslag. Efter storhelgerna är planen på US att han ska bli överflyttad från kirurgavdelning till rehabavdelning. Vi hoppas innerligt att 2013 blir ett bättre år för Gunnar än 2012 blev och att vi snart kunna återse honom i Boxholm och i klubben

 

Veckans kompassros för v.51...

 ...delas åter ut. Blomsterhandlaren avblåste sin strejk med omedelbar verkan när han nåddes av det fröjdefulla julbudskapet att långsvängsdeltagandet på en vecka ökat med 600 procent!!! Varsin ros till HELEN ANDERSSON, CONNY BRUHN, JOHANNA LINDBERG, JOSSAN LINDBERG, MIA LINDBERG och INGRID NORÉN som alla bidrog till ökningen. Nu väntar vi bara på vinterns första tvåsiffriga löparsiffra. Till dess: GOD JUL!    

 

Veckans kompassros för v.50...

…delas inte ut. BLOMSTERHANDLAREN STREJKAR efter att ha sprungit långsvängen mol allena. Missnöjesprotest mot den bedrövligt dåliga träningsaktiviteten i klubben på torsdagar och söndagar (uppslutningen till innegympan på måndagar är däremot bra). En halvvissen blomsterhandlare, 56 år gammal, ska inte behöva nöta vägarna ensam en söndag (16 dec) med fullt godkända väderförhållanden.

 

Veckans kompassros för v.49...
…till HÅKAN GUSTAFSSON som är hemma igen med en ny aortaklaff inopererad, vilket hände förra måndagen (den 3:e dec). Allt har gått bra, rapporterar Håkan, som nu har några veckors konvalescens framför sig. Faktiskt är det ett medfött fel (en hjärtklaff har saknats) som nu ”korrigerats” av läkarna på US i Linköping. Vi ser fram emot att återse Håkan bland skärmarna med ny ”Turbo”, när vårsäsongen nalkas, och gratulerar honom och familjen till en lyckad operation. Vi hoppas på en komplikationsfri konvalescenstid.
Veckans kompassros för v.49...
 ..till KLAS JOHANSSON som åter ett år gjort ett gigantiskt stort och minutiöst förberedelsearbete med Söndagsturerna som drog igång första advent. Missa inte all den information som redan finns på Krafttaget hemsida, som fotografier över alla platser som ska besökas. Och så byggs materialet på med bilder och referat från varje söndag.  
Veckans kompassros för v.48...
...till MATS LÖNNGREN (Thorsten Flinck), ROLAND TENGVALL (Johan Birath) och HENRIK TENGVALL och deras Sångarbröder-bröder för sedvanligt god revyunderhållning. Ska bli intressant att se hur många städbolag eller balettakademier som huvudjagar Henke efter hans fjäderlätta, trippande, och dansanta steg som städtant på tåget. Inget fel på Ola i krökens tunga steg över perrongen, men Henkes var mer graciöst.
Veckans kompassros för v.47...
 …till SÖREN BREMER som låtit sig väljas in som nytt ansikte i BMOL—kommittén. Det skedde vid söndagens eftersäsongsträff. BOK:are i kommittén ett år framåt är Erik Axelsson, Emil Bruhn och Sören. Margareta Skarp Runtegen är ny sammankallande och övriga i kommittén är Jonas Våtz och Anneli Alenius. Vi hoppas att alla BMOL-löpare beredvilligt beredvilligt ställer upp och hjälper kommittén med träningar och annat när förfrågningar kommer.

Veckans kompassros för v.46...
...till JAKOB BREMER (Årets ungdomsorienterare), LENNART GUSTAFSSON (Årets prestation) och SÖREN SAND (Årets orienterare) som mottog folkets hyllningar på säsongsavslutningen i torsdags. Sören gjorde det i sin frånvaro men nu har han också mottagit sitt pris. Lennarts prestation var förstås relaterat till hans stora och ovärderliga arbetsinsats på kartsidan inför GM. 

Veckans kompassros för v.45...
..till FESTKOMMITTÉN bakom den hellyckade Götalandsfesten. Det bjöds sannerligen på annorlunda och mycket uppskattade inslag på Ekebergs värdshus, så stort tack till festfixarna ANDERS MONTELIUS, EVA-LOTT STRÖMBERG, STAFFAN RUNTEGEN, HELEN SKÖLD och ROGER KARLSSON. 

Veckans kompassros för v.44...
...till STAFFAN RUNTEGEN, THOMAS KLEIST och ANDERS MOLIN som räddade BMOL:s ära på Smålandskavlen. Trion blev tvåa och bästa svenska lag i H 165-klassen bland 18 startande lag efter tre jämna insatser. Mycket starkt att kravla sig upp på pallen i Kravleström!  
  
Veckans kompassros för v.43...
...till IDA JOHANSSON som vann den största klassen, ÖM 1 med 20 deltagare, vid Tranåsträffen på söndag. SOL Tranås vill dessutom säkert ge en ros till hela vår klubb för att vi kom med en sådan stor styrka till deras närtävling. BMOL slöt upp med 26 startande (24 från Boxholms OK  samt makarna Alenius) och var därmed största klubb följd av arrangörsklubben som hade 23 löpare. Roligt när vi har vett att ta tillvara på tävlingstillfällen i vår närhet.

Veckans kompassros för v.42...
...till LENA MOLIN och BODIL MOLIN som tog en imponerande dubbelseger på Älgfritt i D 45. På en klurig bana i pinnig terräng sprang de så bra att det ledigt hade räckt till pallplaceringar i den herrklass som hade samma bana, H 55. Lena slog inte bara sin svägerska utan också självaste Göran Valfridsson (2:a i H 55). Gör om det, den som det kan.

Veckans kompassros för v.41...
 ...till ALLA FESTSUGNA som anmäler sig till GM-festen i rätt tid. Anmälningstiden går ut på fredag den 12 oktober, så har du inte redan anmält dig är det hög tid att göra det. Festen äger rum 3 november och inbjudan finns på sistasidan i senaste numret avklubbtidningen.

 

Veckans kompassros för v.40...

 ..till SANNA FASTH och VIKTOR LINDQVIST för verkliga topprestationer på Lilla Lidingöloppet. Sanna och Viktor var de två ungdomar i hela Västra Östergötland som lyckades bäst, båda tävlandes för IK Akele. Sanna vann F 14 (6 km) med hela 32 sekunder före tvåan, en otrolig segermarginal, och Viktor Lindqvist blev 4:a i P 10 (1,7 km). I Viktors klass deltog det så många som 295 löpare (64 i Sannas).

 

Veckans kompassros för v.39...

...till dem i klubben som anmält sig som drevkarlar i höst: GUNNAR PALMQVIST, HÅKAN GUSTAFSSON, JAN LINDGREN, PER A VÅTZ, KENTH EDIN, KARL-JOHAN NORÉN, HÅKAN TENGVALL, URBAN ANDERSSON och JENS FASTH. Drevgången driver inte bara älgarna framåt utan även klubbens ekonomi, så en värdefull insats görs varje höst av i stort sett samma gäng. Ett särskilt tack till Per A Våtz som ställer upp för klubben fastän han inte är medlem.

 

Veckans kompassros för v.38...

 ...till vår klubbordförande KENTH EDIN som på söndagen tvålade till självaste distriktsmästaren på långdistans-KM. Ledde från början till slut. Vittnen finns och sträcktiderna ljuger inte. Kenth är i stöten, då får vem som helst på nöten.  

 

Veckans kompassros för v.37...

 ...till ERIK AXELSSON och THOMAS KLEIST som två helger i rad bjudit oss på utmärkta DM-banor, där de på ett skickligt sätt lyft fram det som skapar karaktär åt långdistans resp medeldistans. Avgörande och kluriga vägvalssträckor i Hestra och mycket kontroller och luriga riktningsförändringar i Ödeshög.  

 

Veckans kompassros för v.36...

…till STAFFAN RUNTEGEN som vann sitt första DM-guld på långdistans (”Stora DM”) i en storkuperad terräng söder om Hestra. Guldet, erövrat i H 55, har Staffan kämpat länge och väl för och vi säger stort GRATTIS! 

 

Veckans kompassros för v.35...

 …skickas en vecka för sent till våra orienteringskonfirmander JOAR LÖNNGREN, ERIK PETTERSSON och SANNA FASTH. De konfirmerades i S:t Olai kyrka, Norrköpings gamla stadskyrka, förra helgen och verkar ha haft hur kul som helt under sin konfirmandtid.  Tjalveorienteraren Jonas Agestam var deras konfirmandpräst

 

Veckans kompassros för v.34...

 ...vill ungdomskommittén ge till Matilda och Nellies mamma MARIA ANDERSSON som sov över med ungdomarna och hjälpte till på olika sätt vid klubblägret i Vivåsen det gångna veckoslutet. Kommittén har också bara goda ord att säga om våra ungdomar. Inget gnäll, ingen klagan, inget knussel med någonting. Det är lätt och tacksamt att vara ungdomsledare ibland!

 

Veckans kompassros för v.33...

...vill tävlingsledningen ge till alla GM-FUNKTIONÄRER. Vi har fått mycket beröm för våra tävlingar i Polackarhemmet, ytterst lite kritik, så ni som gjort arbetsinsatser på olika sätt har anledning att känna stolthet över vad som gemensamt åstadkommits. Det dröjde 78 år innan Boxholms OK arrangerade Götalandsmästerskapet, men då blev det å andra sidan bra! Stort tack alla som bidrog till det lyckade resultatet!  

 

Veckans kompassros för v.32...

 ...till KLAS och ANN-SOFIE som i lördags gifte sig i gammelskogen norr om Åsbodalen. Ett äkta skogsbröllop således och ett riktigt sådant för det var en präst och inte Hälge, något skogsrå, tjädertupp eller skogvaktare som var vigselförrättare. Vi lyckönskar de nygifta och spekulerar friskt i om de tu tagit brudens eller brudgummens efternamn.

 

Veckans kompassros för v.31...

 ...till LENA ERIKSSON som enligt listan från i våras är tävlingsvärd till Stjärnorpsprinten. Lena har flyttat till Mjölby men åker till Boxholm och tar hand om grejerna som ska med och avprickningen på Parketten. Känns skönt när klubbmedlemmarna gör lite uppoffringar för att våra listor ska fungera och är så lojala som Lena. En reviderad tävlingsvärdlista för hösten kommer för övrigt på hemsidan endera veckan.  

 

Veckans kompassros för v.30...

 ...till PÄR ANDERSSON som äntligen gett efter för påtryckningarna från sin förnuftiga fru Helen och blivit orienterare i sommar. Först Tjust 2-dagars och nu O-ringen. Pär börjar försiktigt och bygger upp självförtroendet på ÖM 1. Det verkar gå hur bra som helst. På andra O-ringenetappen mötte han en erfaren manlig orienterare från klubben ute i skogen, som springer svart bana, och frågade genast om han behövde hjälp... 


Veckans kompassros för v.29...

 …till SANNA FASTH som gjort många imponerande prestationer den senaste tiden, däribland totalsegern på Eskilstuna weekend och dubbla segrar på Tjust 2-dagars.  Vi är många som tycker att det ska bli spännande att följa Sanna på O-ringen –  ett stort lycka till, säger vi klubbkamrater!

 

Veckans kompassros för v.28...

 …till ALLA TJOGENLÖPARE för genomgående stabila insatser,  med särskild blomma till NIKLAS CARLSSON som gav oss den start vi längtat efter att få i flera år.  Så trots att både Torbjörn och 2 x Valfridsson saknades (jämfört med föra årets lag) lyckades vi klättra i resultatlistan. Inte något oerhört, men blev 37:a i år, 38 i fjol… Vackert så!  

 

Veckans kompassros för v.27...

 …till inte bara den spanska utan också vår egen ”elva”; BRITTA NORÉN, ANNA EDIN, SANNA FASTH, JOAR LÖNNGREN, SMILLA TENGVALL, OSKAR PETTERSSON, WILMA THUDÉN, ARVID PETTERSSON, SÖREN SAND, INGRID NORÉN, HÅKAN GUSTAFSSON, är lika med Boxholmslöpare som alla leder sina klasser i KM efter två deltävlingar.  

 

Veckans kompassros för v.26...

 …till PETER PETTERSSON, förste man i världshistorien som lyckades att försvara sin titel på vårt inofficiella metar-KM. Precis som förra året vägde segerfångsten mellan 800 och 900 gram.  Alla kändes egentligen som vinnare denna onsdagskväll med tanke på vilket fantastiskt väder som det bjöds på. 

 

Veckans kompassros för v.25...

 …till SÖREN ASK som till midsommar är värd en kask, om nu hustrun är rask och på sitt arbete hittar en utslagen sådan i någon vask, hon kanske i så fall för ansiktet måste ha mask, för att slippa av chefen över sig få dask.  Sören är ett föredöme som funktionär. Har ansvaret för toa på GM, missar inte ett möte, har något att säga och säger inte mer.  Han varnade på sista mötet för att hur välplanerat allt än är med toaletterna blir det ändå skit till slut med 

 

Veckans kompassros för v.24...

 …till HENRIK TENGVALL som utan betänketid sagt ja till att lägga banor till en Höglands-OL i klubbens regi 12 juli. Tyvärr har detta åtagande i år fallit  mellan stolarna i klubben. Desto mer glädjande att vi snabbt kunnat lösa både mark-, kart-  och banläggarbiten när missen väl upptäcktes. Höglands-OL kommer att gå i Arrebotrakten. 

 

Veckans kompassros för v.23...

 …till SLÄKTEN CARLSSON i tre generationer som drog ett stort lass på  Blodomloppet genom att Eva-Lott fått med sig både föräldrar, son, syster och moster.  Inte minst ”stamfadern” Bengt slet hårt genom att brygga kaffe från starten mitt på eftermiddagen till sena kvällen. Stort tack till Bengt-släkten men också de övriga åtta från klubben som hjälpte till.      

 

Veckans kompassros för v.22...

…till WILMA THUDÉN, SMILLA TENGVALL, SANNA FASTH, VICTOR LINDQVST, LUDVIG ASK och JOAR LÖNNGREN. Alla vann de varsin klass när ungdomsserien drog igång i Mjölby.  De enda två klasser som inte Boxholmslöpare sprang hem vanns av Mjölbylöpare.  Vilket fantastisk kväll för Boxholm-Mjölby OL!    

 

Veckans kompassros för v.21...

 …till BERNDT WÅGMAN som hjälpt oss med att ta bort en besvärlig björk på Östgötaleden i Blåvik. Berndt har dessutom lovat att finnas till hands för liknande insatser med motorsåg framöver när träd behagar lägga sig mitt över leden. Mycket tacksam hjälp för dem i klubben som har sträckansvar.

 

Veckans kompassros för v.20...

…vill ungdomsledarna ge till VÅRA UNGDOMAR PÅ LÄMMELTÅGET.

Vi hade med fyra lag och det blev idel mittenplaceringar Alla kämpade på, var glada och positiva trots en hel del regn och blåst. Ett härligt gäng!


Veckans kompassros för v.19...

 …till SANNA FASTH, JOHANNA HANSSON, ERIK PETTERSSON och
EMANUEL URDAL, vårt duktiga förstalag på Tiomilas ungdomskavle. Laget
blev 66:a (har avancerat ett pinnhåll i den preliminära resultatlistan jämfört med
online), en jättebra placering med tanke på att det var närmare 300 lag med.
Andralaget kämpade också tappert, men fick inget slutresultat (var inte fulltaligt
på grund av sen skada).

 

Veckans kompassros för v.17...

 …till ALLA BMOL-LÖPARE för att tappen flög ur vårtunnan på Anebys tävling. Efter dåligt tävlingsdeltagande tidigare i vår hade vi nu hela 53 startande. Bara IKHP och Eksjö SOK straffade det. Välkommen in i spelet, säger vi till er som lommade iväg till årets första start i Lommarydstrakten.

 

Veckans kompassros för v.16...

 …till BOXHOLMS KOMMUN som på kommunstyrelsens senaste möte beviljade oss ett kartbidrag på 10 000 kr.

 

Veckans kompassros för v.15...

… till PETTERSSONS I RINNA som i spårsnön i Finspång visade att de är duktiga på att vinna (notera det fantastiska rimmet). Mamma Anna vann ÖM 3, Oskar H 12 kort och Arvid U1. Tre ess, som margarinbolaget sa, när det lade sina kort på bordet. 

 

Veckans kompassros för v.14...

 … till SANNA FASTH och HÅKAN GUSTAFSSON som vann i varsin landsände i helgen. Dubbelt dessutom! Sanna triumferade i OK Tors (medel) och Solna OK:s (lång) tävlingar medan Håkan hade åkt till Blekinge. Där visade han på OK Skogsfalkens medel och lång var skåpet ska stå i H 65 nu när han tagit klivet upp i den klassen.  

 

Veckans kompassros för v.13...

… till MOA PETTERSSON, VIKTOR LINDQVIST, TILDA THUDÉN och CARL PETTERSSON – fyra  orienteringsungdomar som alla står som slutsegrare i Östergötlands Tour de ski. Den sjätte deltävlingen var  jaktstart uppför Yxbacken i lördags (se bildspel skidklubbens hemsida). Grattis säger vi också till Boxholm-Ekeby SK som förutom de fyra nämnda  kunde räkna in två slutsegrare till.

 

Veckans kompassros för v.12...

 … till MONICA CARLSSON som serverade smaskens goda, nygräddade våfflor vid torsdagsfikat på Vivåsen. Om nu någon vet var Vivåsen ligger. Det är inte många som hittar dit till torsdagsträningarna, men det kan ju bli fler framöver med ljusare kvällar (sommartid på söndag) och ännu mer vår i luften.

 

Veckans kompassros för v.11...

 … till KENTH EDIN som meddelat både valberedningen och styrelsen att han ställer sig till förfogande som ordförande i klubben 2012. Förhoppningsvis kan vakansperioden på ordförandeposten därmed få ett slut på ett extra årsmöte 29 mars.   

 

Veckans kompassros för v.10...

 … till INGRID NORÉN som släntrat sig upp ur krypgrunden och bakat 190 bullar till frågesporten 17 mars. Ingrid har bakat och skänkt dessa pausbullar ända sedan frågesporten började för 20 år sedan. Detta är inte bullshit utan fakta. En storartad kavleinsats i en orienteringsklubb!

 

Veckans kompassros för v.9...

 … till MATTIAS HOLMBERG som gett Boxholm-Mjölby OL årets första topp 3–placering. Dessutom tre i snabb följd. Mattias blev under vecka 8 sammanlagd 3:a i Portugals 4-dagars efter etapplaceringarna 3:a, 3:a, 4:a, 4:a. Reskamraten Oskar Gustafsson blev 31:a i H 21 elit. Duons helgjutna insatser på den Iberiska halvön båda gott inför Tiomila.       

 

Veckans kompassros för v.8...

… till CARINA TENGVALL, ROLAND TENGVALL och HENRIK TENGVALL. Det var alldeles knökafullt i Boxholms kyrka på söndagskvällen när de och deras kamrater i Ekeby-Prismakören framförde Life & Love, en konsert inspirerad av Johnny Cashs liv och musik. Åter en gång kan konstateras att vi har två otroligt duktiga körer i Boxholm, båda med flera orienterare i, något vi kan vara stolta över.      

 

Veckans kompassros för v.7...

… vill Sören Bremer ge till LIV ÖRNVALL som alltid är med på innegympan på måndagar tillsammans med sina pojkar FILIP och ALBIN. Ibland är också Tony med, men annars är det inga vuxna sedan Erik Erlandsson flyttat till Linköping. Så Sören vill gärna se fler vuxna i sporthallen under den en och en halv månad som återstår av säsongen. Även fler barn och ungdomar är välkomna att träna kondition och styrka på lekfullt sätt. 

 

Veckans kompassros för v.6...

 … till HENKE TENGVALL som i inomhusturneringen ÖIK-cupen debuterade för ”de gröne” i helgen. Nej, han har inte blivit skogskarl utan ”de gröne” står i detta sammanhang för Malexanders IF som imponerar med att ha 36 spelare i årets fotbollstrupp. Henke lär vara en av de träningsvilligaste. Det låter lovande. Både med tanke på kommande seriespel (Henke siktar på B-laget) och Tiomila! 

 

Veckans kompassros för v.5...

 … till ANNELIE ALENIUS och MARGARETA SKARP RUNTEGEN som går från ord till handling i föresatsen att få ihop tre damlag (två jämna och ett ”gå runt”) till Tiomila. Det ska bli spännande att se om de lyckas. De har bjudit in BMOL-damerna till träning, mat och prat lördagen den 11 februari.   

 

Veckans kompassros för v.4...

 … till VIKTOR LINDKVIST, ARVID PETTERSSON och MOA PETTERSSON – tre ungdomar i klubben som också åker skidor. Och som de gör det! Viktor blev individuell Götalandsmästare i lördags i Landsbro och silvermedaljör i parstafett på söndagen ihop med Arvid. Moa knep bronset i stafetten ihop med Julia Fridh. Alla tävlar de i 9-10-årsklassen för Boxholm-Ekeby SK.

 

Veckans kompassros för v.3...

 … kommer tyvärr att dra ner ackordet för blomsterbudet. Först ut till Hagby med en ros, sedan kontrakurs ända bort till Danskebo med en annan. Mottagare är således LENNART GUSTAFSSON och MIA LINDBERG som tack för bra information på ÖOF:s framtidforum. Lennart pratade om mark- och viltfrågor, Mia om aktuellt från SOFT.

 

Veckans kompassros för v.2...

 … till CONNY BRUHN som varit finansminister i klubben i 25 år och som klarat sig bra utan både hästsvans och ring i örat. Verkar ha åtminstone en banks obrutna förtroende. Skänk gärna en sådan oförtröttlig, uthållig och  föreningslojal man en tacksamhetens tanke så här i bokslutstider.  

 

Veckans kompassros för v.1...

 … till KLAS JOHANSSON som troligtvis på någon gammal häradskarta hittat fram till livskontrollen 50 år!  Klas fyller på lördag och vi säger GRATTIS till en verklig kämpe i klubben som är ett exemplariskt föredöme när det gäller att  hålla i sådant som rör trivsel, motion och kultur.  

 

Veckans kompassros för v.52...

 … till DRAGKAMPARNA i Björke SK som vet hur man springer bort julmaten. Kör Sjögarpslunken två varv (!) på annandag jul. Där har vi så kallade konditionsidrottare uppenbarligen någonting att lära!  

 

Veckans kompassros för v.51...

 … till SVENSKA FOLKET som röstat fram Helena Jansson till final i Jerringpriset.  Bland ursprungligen elva finalister finns åtta kvar som det går att rösta på fram till Idrottsgalan 16 januari. Båda fotbollslandslagen (både herr och dam) har slagits ut liksom skidskytten Helena Ekholm. 

 

 Veckans kompassros för v.50...

 … till unge skidåkaren ALEXANDER STRÖM, 13 år, som är nytt ansikte i långsvängsgänget i vinter. Jösses va’ han springer. Där har Conny och kompani i tätklungan fått något att bita i. 

 

Veckans kompassros för v.49...

 … till LENNART och ULLA-BRITH JOHANSSON som hade ordnat med en sådan fin och välfylld varukorg som finalvinst på klubbens stora lottkväll, ”Skink och glögg”. Till och med lottmaskinen uppskattade makarnas insats och såg till att först Lennart, sedan Ulla-Brith, vann korgen. Nu begärde de ”omdrag” båda två och när skrattsalvorna ebbat ut så hamnade korgen till slut hos Peter Laudon. 

 

Veckans kompassros för v.48...

 … till KENTH EDIN som vann SKINKLOPPET i lördags. Han var 19 sekunder ifrån sin beräknade tid och har tydligen en liten inbyggd klocka i huvudet (alternativt mycket god självkännedom) för han väntade en stund innan han målstämplade… 

 

Veckans kompassros för v.47...

 … vill Håkan G ge till KLUBBENS ALLA SKOGSKARLAR. De bidrog var och en på sitt sätt till att lördagens skogskarlsträff  i Vivåsen blev lyckad helt igenom.  

 

Veckans kompassros för v.46...

 … till CHRISTER KARLSSON (onsdagen) och SÖREN SAND (torsdagen) som dagarna efter varandra steg in i 50-åringarnas led den gångna veckan. Med minsta möjliga marginal missade de att fylla jämnt den historiska dagen 111111. En och annan konkurrent kanske gör den reflektionen att de var (för) snabba redan som små. 

 

Veckans kompassros för v.45...

 … till PETER LAUDON som lagt ner ett gott jobb på att skaffa en ny och uppblåsbar målportal till klubben.  Det finns intresse bland företag i Boxholm att köpa reklamplats, det visar gensvaret på utskick som har gjorts, så portalen ser ut att bli billig för klubben tack vare Peters engagemang.

 

Veckans kompassros för v.44...

 … till tre riktigt träningsflitiga ungdomar: MALVA TENGVALL, ALBIN ÖRNVALL, FILIP ÖRNVALL, inte en enda onsdagsträning har de missat under vare sig våren eller hösten. De hyllades välförtjänt lite särskilt vid säsongsavslutningen. 

 

Veckans kompassros för v.43...

 … till gubbcoachen HÅKAN GUSTAFSSON som fått ihop hela sju gubblag till att åka slåss på marknaden i Mariannelund, förlåt slåss om placeringar på Smålandskavlen.

 

Veckans kompassros för v.42...

 … till FAMILJEN FASTH som varit ett föredöme utmed målfållan på årets tävlingar. Ingen har manat fram upploppslöpande klubbkamrater så bra och poitivt som fastharna med den eminente lille hejaklacksledaren ”Tjalan” i spetsen.  

 

Veckans kompassros för v.41... 

… till KLAS JOHANSSON för sedvanligt god framförhållning med planeringen av Söndagsturerna. Tänka sig, han har redan alla talare klara till den kommande vinterns söndagar. Alla löpare gör sig klara till adventstid.

 

Veckans kompassros för v.40...

 … till vår materialförvaltare CHRISTER KARLSSON för den omvittnat goda ordning som alltid råder i vårt källarförråd på Vivåsen.  

 

Veckans kompassros för v.39...

 … till SANNA FASTH, F 13, och VIKTOR LINDQVIST, P 9, som båda blev tvåa i jättestora klasser på Lilla Lidingöloppet. Sanna sprang för IK Akele medan Viktor tävlade för Skeninge IK.

 

 Veckans kompassros för v.38...

… till MATS LÖNNGREN och ANDERS MONTELIUS för den härliga orienteringsupplevelse de på söndagen gav oss i fina skogsmarker runt Koltorpet. Mats hade gjort fältarbetet med kartan (förutom att han svarat för söndagens banläggning), Anders hade digitaliserat den. Ny chans att känna på terrängen på tisdag.


 Veckans kompassros för v.37..

.… åker med blomsterbud till NIKLAS CARLSSON i Eldslösa, Mjölby. Niklas blev bäste östgöte på USM i H 16 både på sprinten (16:e av 116) och långdistansen (24:a av 112). Bra sprunget i Dalsland! 

 

Veckans kompassros för v.36...

 …till MIA LINDBERG; MARIA PETTERSSON och LENA MOLIN, ett av två guldgäng från klubben på DM-stafetten. En yngre dam är också värt en blomma, SANNA LÖNNGREN, som för första gången tog sig an och klarade av en gul bana när hon sprang sistasträckan i D 12.

 

Veckans kompassros för v.35...

 …till ERIK PETTERSSON som åter ett år tog brons på NATT-DM och som hade vittring på guldet i H 14. Det fattades bara sju sekunder. Förutom Erik var det tolv andra BMOL-löpare som kom bland de tre bästa i sina mästerskapsklasser på DM-tävlingarna i helgen. Storartat!   

 

Veckans kompassros för v.34...

 …till NILS BREMER som är en prydnad för klubben uppflugen på sin 125 cc Yamaha i senaste numret av Skogssport. Tidningen gjorde ett reportage om Nils på Rikslägret i Sälen. Missa inte det. Tidningen finns i tidningsstället på Vivåsen för er som inte är prenumeranter.  Nils har jättekloka synpunkter på lägret och träningsbanorna i Sälen.

 

Veckans kompassros för v.33...

…till  BRITTA NORÉN som vann D 21 på publiktävlingen (medeldistans) vid söndagens GM-stafett utanför Göteborg.  I vår klubb är det värt att göra ett kors i taket när en seniorseger plockas hem, även när de tas, som i Brittas fall, i svag  konkurrens. Brittas lopp hade räckt till mittenplacering i eliten så vi ser fram emot start i D 21 elit någon gång framöver.  

 

Veckans kompassros för v.32...

 …till BMOL:s vinnande kvintett i H 60 på H 43-kavlen i Söderköping; Göran VALFRIDSSON, INGEMAR MAGNUSSON, GUNNAR PALMQVIST, HÅKAN GUSTAFFSON, SÖREN SAND. En historisk seger, ingen östgötaklubb har tidigare toppat någon klass i 43-kavlen under de 30 år som tävlingen hållit på. 

 

Veckans kompassros för v.31...

 …till SANNA FASTH och GUNNAR PALMQVIST, ung och gammal, för deras insatser på O-ringen. Sannas enastående vecka, med bland annat två etappvinster i D 13, talar för sig och har gett klubben fin PR i vida kretsar. Gunnars 10:e plats i H 65 skäms inte heller för sig. Inte kattskit att slå gamla landslagsmän som Sture Björk och Anders Sellgren som Gunnar gjorde på sista etappen när han blev 3:a.     

 

Veckans kompassros för v.30...

…till LENNART GUSTAFSSON som fyllt 50 år mitt i högsommaren. Lennart undanbad sig uppvaktning, men en lätt vissen kompassros ska han inte komma undan. Lennart är en klartänkt kille med integritet och humor, som står för sina åsikter, och som kan sporten utan och innan. Han gör och har gjort ovärderliga insatser för klubben och för Vivåsen, inte sällan i det tysta. Vi hoppas på minst 50 år till…

 

Veckans kompassros för v.29...

 …till SANNA FASTH som vann Hallands 3-dagars. Sanna gick ut i ledning i jaktstart för första gången, med ett försprång på 2.56. Trots lite strul i början var aldrig ledningen hotad. Tvärtom, Sanna drygade ut sitt försprång till tvåan med någon minut. Grattis säger vi till en stor triumf, det var över 3 000 startande i Hallands 3-dagars. 

 

Veckans kompassros för v.28...

 …till JOHAN KNUTSSON som tagit initiativ till att klubben ska få del av Södra Skogsägarnas nya satsning på föreningssponsring. Besked till hösten om resultatet.  Fotbollssparkande Jönköpings Södra och Mjölby Södra kanske får sällskap en dag av orienterande Boxholms Södra...   

 

Veckans kompassros för v.27...

 …till HÅKAN GUSTAFSSON som i konkurrens med 79 andra vann B-finalen vid världsmästerskapen för veteraner i Ungern på söndagen. Distansen var sprint och tydligen var Håkans missade plats i A-finalen bästa möjliga tändvätska för honom. Han vann med hela 20 sek. 

 

Veckans kompassros för v.26...

…till SANNA FASTH, JOAR LÖNNGREN, NILS BREMER och JAKOB BREMER som alla är med på Rikslägret i Sälen. Vi önskar dem en härlig vecka!

 

Veckans kompassros för v.25...

.…till Kenth Edin som lyckades ta sig förbi Christer i totalresultaten på sista etappen av 3 skåningar och en Dansk. De båda utkämpade en hård match under de fyra tävlingarna, där alltså gammal till slut visade sig vara äldst. Kenth blev total 8:a, Christer total 10:a bland de 37 i H50 och i vanlig ordning kämpade också Conny (H50) och Emil (H21) bra.

 

Veckans kompassros för v.24...

…till SANNA FASTH som, håll i er nu, vunnit 14 tävlingar i vår. Hon har vunnit fler tävlingar under våren i sin nya klass, D 14, än vad hon gjorde under hela året i sin gamla klass, D 12, så här kan vi tala om en tjej som utvecklas. Vi firade Sannas alla segrar med tårta och ett fyrfaldigt leve på kvartalsmötet i torsdags. 

 

Veckans kompassros för v.23...

…till JOHAN BIRATH som fyller 50 på nationaldagen. Han har gått till den lokala idrottshistorien genom att både inleda och avsluta sin orienteringskarriär medan han stod på toppen. Han vann ju kändistävlingen på Ro för livet-orienteringen för två år sedan (en äkta promenadseger). Han ska än mer saluteras för att han varje vinter ställer upp och pratar ett par gånger på Söndagsturen.

 

Veckans kompassros för v.22...

 …till ALLA UNGDOMAR och UNGDOMSLEDARE för att det varit ett sådant go’ och driv på årets Ungdomsserie. Efter Eksjö SOK är vi den klubb som haft flest startande och resultaten har inte uteblivit. Oskar Pettersson vann U 1, Sanna Fast D 14. Och vad sägs om Ida Johanssons framfart? Hon började i Inskolning, gick sedan över till U 1 och har på de två sista deltävlingarna både sprungit och vunnit U 2 dubbla gånger. 

 

Veckans kompassros för v.21...

…går med blomsterbud till Mårdstigen, Orrvägen och Linnebergsvägen där HANNES FASTH, VILMA THUDÉN, ALBIN ÖRNVALL, CHARLIE FASTH och FILIP ÖRNVALL bor och numera putsar på fina pokaler. De vann C-klassen på Lämmeltåget med 18 startande lag. Suveränt bra!

 

Veckans kompassros för v.20...

 …till tvillingbröderna PHILIP och OSCAR JOHANSSON som gjorde kanonbra ifrån sig i Kilsbergsterrängen. På lördagen, passande nog i Filipshyttan, vann Philip Öppen Motion 3 som hade samlat hela 43 deltagare. Tvåa kom Oscar. Tror ni inte att grabbarna tog en dubbelseger i ÖM3 även på söndagen!!! Skillnaden var att nu var Oscar först. Tävlingen gick i Oscarshyttan…kan vi ju kalla Filipshyttan denna dag!

 

Veckans kompassros för v.19...

 …till ANNIKA FASTH som följde med våra ungdomar till IQ Stars Challenge-finalen på Bosön. Annika kan inte rapportera om några fem- eller sexsiffriga belopp som följde med hem till Boxholm (vi var inte ens nära dem), men gänget var ändå väldigt nöjt och hann få uppleva mycket. 

 

Veckans kompassros för v.18...

 …till vårt DAMLAG på Tiomila för att det så kapitalt misslyckades med föresatsen att komma med i omstarten för att få en avkortad slutrunda.  Mia Lindberg, Viktora Petré Lindholm, Margareta Skarp Runtegen och Annelie Alenius sprang alldeles för bra för det och Britta Norén gjorde lika väl ifrån sig på den nu riktigt långa sista.  I stort sett felfria insatser gav oss en hedrande 212:e plats.

 

Veckans kompassros för v.17...

…till MARGARETA SKARP RUNTEGEN av minst två anledningar. Dels fyllde hon 50 för två veckor sedan, dels räddar hon vårt damlag på Tiomila om en vecka genom att ta den ogafflade mittensträckan. Vackert Margareta, härligt med sådan klubbkänsla.    

 

Veckans kompassros för v.16...

…till  INGRID och SÖREN ASK som hittade på att våra ungdomar skulle delta i tävlingen IQ Stars Challenge. Nu har klubbens ungdomar utsetts att representera Östergötland i riksfinalen på Bosön. Vinner de förstapriset 100 000 kr planterar vi en en ask vid Vivåsen…  

 

Veckans kompassros för v.15...

 …till PER-ÅKE TENGVALL, ANDERS MONTELIUS och HÅKAN GUSTAFSSON som trots en ”överårighet” på sju år inte helt oväntat sopade hem H 180-klassen på Kolmårdskavlen. De fick bland annat Omega 3-kapslar i pris så vi kan säkert räkna med att de blir ännu bättre till kommande kavlar

 

Veckans kompassros för v.14...

…till ANNIKA, HANNES och SANNA FASTH som alla slog till och vann på Torfjeden i Kungsör på söndagen. Mamma Annika vann Ö 2, Hannes tog hem U 1 medan Sanna åter en gång var snabbast i sin nya klass D 14.

 

Veckans kompassros för v.13...

…till STAFFAN RUNTEGEN och ANDERS MONTELIUS som åter en gång (för vilken gång i ordningen vet väl ingen) åtagit sig att vara tävlingsledare för olika arrangemang i klubben. Staffan det stora Götalandsmästerskapet nästa år och Anders det mindre Ungdomsseriens final i år. Utan sådana som Staffan och Anders stannar klubben.


Veckans kompassros för v.12...

.… till VÄDRETS MAKTER för att de besinnade sig och visade lite anständighet och hyfs när BMOL-löparna drog söderut till Torhamnslandet i Blekinge. Conny, Christer, Erik, Peter, Staffan och andra fick således springa i barmark även om det gick att finna snöfläckar långt inne i skogarna. Grattis säger vi till Annelie Alenius som vann sin nya klass D 45 vid medeldistansen på lördagen.

 

Veckans kompassros för v.11...

...till SANNA FASTH som fick en drömstart på sin vårsäsong sent i fredags kväll. Hon vann D 13—14 på Kattegattnatt i Tylösand med ett jätteförsprång på 8.38 till tvåan. Än mer imponerande, Sanna hade med sina 6.42 den bästa kilometertiden av alla löpare på damsidan. Vi säger stort grattis till denna kanonöppning på säsongen som värmer extra eftersom Sanna haft lite besvär med sin hälsa i vinter.

 

Veckans kompassros för v.10...

… till ANDERS MOLIN och LENA MOLIN som fått en tung sten att falla från Klas Johanssons bröst. Anders och Lena har tagit på sig uppdraget att sköta tillsynen av det som kallas för sträcka 1 av Östgötaleden, en lång sträcka som går från Timmeröbadet till Andersbo. Team Ugglehult avsade sig uppdraget i höstas. Att syskonen Molin nu övertar ansvaret gynnar givetvis vandrarna men också klubbens ekonomi genom det bidrag vi får för skötseln.

 

Veckans kompassros för v.9...

 … till ULLA LUNDBERG för allt arbete som hon på ett mycket förtjänstfullt sätt under sju års tid lagt ner på Vivåsen med uthyrningsbokningar och ekonomin. Hon avgick på årsmötet i torsdags och avtackades av ordföranden David Lilja som nu tar över bokningsansvaret (en ny kassör hoppas skidklubben kunna skaka fram).

 

Veckans kompassros för v.8...

… till KLAS JOHANSSON som två år i rad lyckats få länets landshövding (vi utgår från att hon kommer på söndag) till Söndagsturen. Hur ska han nu kunna maxa detta nästa vinter??? Reinfeldt, Obama, Springsteen, Zlatan, Skalvan, Påven, Usama bin Laden. Känn trycket Klas, men du behöver inte beta av hela listan och ta inte Obama och bin Laden samma söndag.

 

Veckans kompassros för v.7...

 … till CONNY BRUHN som på söndagen hade dussinet fullt med långsvängsträningar. Det betyder att Conny inte missat en enda söndag i vinter. Respekt!

 

Veckans kompassros för v.6...

...till SÖREN BREMER för hans insatser som ordförande för klubben i två år. Sören avgick på årsmötet och avtackades av Conny. Han fortsätter glädjande nog i Vivåsens styrelse och som gympaledare. Tyvärr står vi nu utan ordförande, i bästa fall kan styrelsen inom sig få fram ett förslag till efterträdare till Sören.

 

Veckans kompassros för v.5...

..till ALBIN och FILIP ÖRNVALL som kämpade sig runt hela skidorienteringsbanan på 4,5 km (sju kontroller) i lördags. Det var verkligen strongt. Roligt att det blev god uppslutning och att även flera MOK-familjer nappade på inviten att testa Mias banor.

 

Veckans kompassros för v.4...

… till ALBIN och FILIP ÖRNVALL som kämpade sig runt hela skidorienteringsbanan på 4,5 km (sju kontroller) i lördags. Det var verkligen strongt. Roligt att det blev god uppslutning och att även flera MOK-familjer nappade på inviten att testa Mias banor.

 

Veckans kompassros för v.3...

… vill ungdomkommittén ge till SÖREN KARLSSON i skidklubben och vår egen MIA LINDBERG. De hjälper oss att låta våra ungdomar testa skidorientering på lördag (se veckoprogrammet). Sören fixar spår och Mia grejar banor.

 

Veckans kompassros för v.2...

…till fyra orienteringsungdomar som kämpade på bra i skidspåren i Sya på DM i lördags, alla tävlandes för Boxholm-Ekeby SK. Det var VIKTOR LINDQVIST (vann den stora klassen H 9-10!)), SANNA LÖNNGREN, SANNA FASTH och JOAR LÖNNGREN.

 

Veckans kompassros för v.1...

…till PER ÅKESSON som ett tack för de tre år som han har sprungit för BMOL. Han drar senare i vinter hem mot Dalarna. Sambon Åsa jobbar i Falun sedan 1 december, och har flyttat dit, och Per har också nytt jobb på gång. Per har för avsikt att tävla för OK Kåre.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:10 Skribent: Webmaster

Senaste BOK-info 

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset   

Gräsroten

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: This is a mailto link

Se all info