Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Östergötland


Från 1 juni blir det lättnader för idrotten, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten. Det gäller bland annat tävling, match och läger för barn, publiktak på upp till 500 personer utomhus och 150 utövare vid tävlingar i skog, på vatten och väg.
 
Från och med måndag den 17 maj gäller de nationella rekommendationerna igen i Östergötland.
 
Många föreningar har problem när de ideella krafterna tryter. I Brokind är det precis tvärtom. Resan från en fotbollsförening till en idrottsförening leder till en attraktiv livsmiljö för hela samhället.
 
Inga nya restriktioner tillkommer men för Östergötlands del innebär detta att dom lättnader i restriktioner avseende enstaka matcher och tävlingar för barn och ungdomar inte genomförs.
 
Nya allmänna råd möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka matcher/tävlingar utomhus. Detta gäller fr.o.m. nu men regionala begränsningar kan förekomma. 30 april informerar därför Region Östergötland vad som gäller hä...
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
Riksidrottsstyrelsen föreslår att Svenska Padelförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Friskis & Svettis blir nya medlemsförbund i Riksidrottsförbundet. Däremot föreslås avslag för e-sport, funktionell fitness, jiujitsu, bridge och schack.
 
Ni vet kanske redan att RF-SISU Östergötland är en regional del av SISU Idrottsutbildarna och att vi är idrottsrörelsens eget studieförbund och att vi arbetar med utbildning och utveckling för föreningar och individer.
 
Eva-Lena Frick, Borensberg, valdes vid RF-SISU Östergötland årsstämma under måndagen till ny ordförande för det kommande verksamhetsåret.
 
Regeringen har beslutat om ytterligare stöd till idrottsrörelsen med 1 miljard kronor med anledning av pandemin.
 
Barn och unga idrottar för att det är KUL. Barn och ungdomar slutar för att det inte KUL. Det har alla hört, men vad tycker de aktiva är en så rolig och glädjefull träning att de vill komma tillbaka vecka efter vecka och år efter år då?
 
Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för perioden 1 januari till 30 april 2021.
 
I samband med Riksidrottsmötet vartannat år delas RF:s högsta utmärkelse, ett förtjänsttecken i guld, ut. Förtjänsttecknet instiftades 1910 och fanns från början i både guld och silver.
 
 
Riksidrottsförbundet har beslutat att bevilja totalt 24 miljoner kronor i verksamhetsstöd till idrottsföreningar som bedriver verksamhet för personer 65 år och äldre.
 
12

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: boxholmsok@gmail.com

Se all info