Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Östergötland


130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund i landet för att kompensera för effekter av corona hösten/vintern 2020. I Östergötland har 67 av de föreningar som sökt beviljats stöd.
 
Folkhälsomyndigheten har idag fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
RF har med start 2018 fått i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsning i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten.
 
Vi på RF-SISU Östergötland kommer att börja med ett nytt koncept. Vi kallar det för Sportlunch och det första tillfället är den 18 februari.
 
Lagom till vårens aktiviteter (2021) har den nya appen för digital närvarorapportering lanserats vilket gör det ännu enklare för ledare att registrera närvaron.
 
Årsmötet är idrottsföreningens viktigaste möte, men i och med coronakrisen kan det vara svårt att genomföra årsmötet fysiskt. RF och SISU Idrottsutbildarna har därför tagit fram vägledning för föreningar.
 
 

Vi kör i vår, oavsett!

(2021-01-13 14:13)
Vi kör i vår. Trots allt. Vårens tränarutbildningar kommer att bli av, om inte fysiskt så digitalt.
 
Regeringen meddelade den 18 december skärpta restriktioner. All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och "inte är nödvändig" bör omedelbart stängas ned fram till den 24 januari vilket bland annat kan innefatta idrottshallar.
 
Så här innan jul meddelar Swedbank och dess ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, att de kommer fördela stöd till idrottsföreningar som ingår i deras verksamhetsområde. Stödet är till för att stötta föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.
 
Nu finns inbjudan till ansökan om SDF-anslaget för 2021 samt även inbjudan till RF-SISU Östergötlands årsmöte.
 
 
 
 

Redovisa 2020 med oss!

(2020-11-25 16:25)
Välkommen till en digital träff där din förening kan få hjälp att redovisa årets utbildningstimmar.
 
12

Senaste BOK-info 

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset   

Gräsroten

 Råd och Vård

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: boxholmsok@gmail.com

Se all info