Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Östergötland


Idrott med extra allt!

(2021-10-20 12:01)
Att vara med i en idrottsförening är så mycket mer än bara idrott. Idrotten är också en plats för lärande och goda samtal som utvecklar dig som individ och din förening.
 
Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare.
 
Fredag den 24 september är det dags för Idrottens dag. Då kommer 80 000 barn på 400 skolor i 135 av Sveriges kommuner att inspireras till rörelse och träning och få prova på olika idrotter.
 
Då restriktionerna fortsatt gälla i sin helhet i maj och juni samt delvis i juli, augusti och september kommer ytterligare kompensationsstöd fördelas. Perioden som omfattas är 1 maj till och med 28 september.
 
26 september fyller vi Råssnäs fritidsområde med massa härliga aktiviteter och rörelse för dig som är över 60 år.
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. Det meddelar idrottsminister Amanda Lind. Regeringen pekar på att stödet ska underlätta återstart och öka deltagandet för barn, unga och personer med funktionsnedsättni...
 
Ydre är ett gott exempel på föreningsidrottens betydelse för en levande landsbygd och bevis på vikten av moderna idrottsanläggningar.
 
Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen.
 
Sverige ligger 25 år efter Danmark i utveckling av idrottsanläggningar. Regeringen måste inrätta ett nationellt stöd för innovation och modernisering för att inte riskera att tappa ännu mer och förhindra ökad ojämlikhet.
 
Regeringen har lagt förslag om att slopa reklamskatten från 2022. För idrottsföreningar skulle förslaget innebära minskade utgifter och minskad administration.
 

Välkommen på Sportlunch!

(2021-08-26 12:51)
Fredag 10/9 kl 12.00 startar vi upp vår Sportlunch, en digital Zoom-föreläsning under lunchtid. Först ut är "FC Rosengård – Tro på din dröm! Jämlikhet, gemenskap och vinnarkultur. Med fotbollen som verktyg skapar vi förändring!"
 
LOK-stödsansökan för våren ska vara inne senast 25 augusti. Ni ansöker på er förenings IdrottOnline-sida.
 
Över 2500 idrottsföreningar tilldelas 513 miljoner kronor för perioden januari till april 2021. Stödet ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.
 
Regeringen presenterade idag ny begränsningsförordning som gäller från 1 juli och som tillåter fler deltagare vid motionslopp och liknande tävlingar samt mer publik på arenaidrott.
 
572 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2349 föreningar och 35 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona under perioden 1 januari till 30 april 2021.
 
12

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: boxholmsok@gmail.com

Se all info