Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Östergötland


Fler än 100 000 barn från 500 skolor i 140 kommuner deltar i Idrottens dag fredag den 30 september. Lek, rörelse och idrott och de positiva effekter det för med sig på både hälsa och skolresultat är i fokus.
 
Som ett led i att komma närmare idrotten och det föreningsliv som bedrivs ute i vårt distrikt så satsar RF-SISU Östergötland på mobila kanslier i distriktet.
 
Den 24 september bjuder vi in till en fartfylld aktivitetsdag i Motala sporthall.
 
Media rapporterar ofta om dopningen inom idrotten. Men i Sverige är dopning i dag framförallt ett växande folkhälsoproblem som berör många överallt. Välkommen till den digitala föreläsningen "Kosttillskott – snygg, snyggare, dopad?"
 
Alla partier är överens om att idrottsrörelsen har stor betydelse för ett bra och tryggt samhälle, för att vi ska må bra fysiskt och psykiskt, vara en del av en gemenskap och röra på oss.
 
Fem städer är med i kampen om att bli värdstad för SM-veckan sommar 2025 och 2026. Alla städer, utom Norrköping, är nya som värdstäder och har inte arrangerat SM-veckan sommar förut. Här är städerna som kan bli SM-veckans nya värdstad.
 
Att kunna erbjuda prova på-aktiviteter och läger kostnadsfritt under sommaren i Skäggetorp kommer leda till att många barn och ungdomar får en meningsfull och minnesvärd sommar.
 

Nutid möter dåtid!

(2022-06-09 17:41)
Vecka 26 är det SM-veckan i Linköping. 32 idrotter ska göra upp om medaljerna och segrare koras. Vad kan vara bättre än att samtidigt passa på att göra en tillbakablick på många av våra östgötska idrottsmän och kvinnor genom tiderna?
 
Behovet av ändamålsenliga anläggningar och idrottsmiljöer är en fråga som ofta diskuteras inom idrotten, men det är även en fråga för kommuner, regioner och staten.
 
Året var 2022 i den allra vackraste av tider mellan hägg och syren på välkomnande Kungsörstorp. Och det var, efter år av framflyttning på grund av en pandemi, återigen dags för Folksam Ledarcamp.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela ytterligare 500 miljoner kronor i nya medel till idrottsrörelsen för att ge extra kraft i återstartsarbete efter pandemin.
 

Mötesplats SM-veckan

(2022-05-10 08:41)
I sommar är det äntligen dags för SM-veckan i Linköping 2022 och Mötesplats SM-veckan är en del av den, redan 24 maj gör vi ett nedslag på Linköpings universitet.
 
Lördagen den 29 februari välkomnar vi dig till en fartfylld aktivitetsdag i Motala Sporthall!
 

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: boxholmsok@gmail.com

Se all info