Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Östergötland


Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela ytterligare 500 miljoner kronor i nya medel till idrottsrörelsen för att ge extra kraft i återstartsarbete efter pandemin.
 

Mötesplats SM-veckan

(2022-05-10 08:41)
I sommar är det äntligen dags för SM-veckan i Linköping 2022 och Mötesplats SM-veckan är en del av den, redan 24 maj gör vi ett nedslag på Linköpings universitet.
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 

Årsmöteshandlingar

(2022-03-08 10:30)
Här nedan kommer vi att fylla på med årsmöteshandlingar inför RF-SISU:s årsmöte den 31 mars kl 18.30 i Norrköping.
 
I höstas fick idrottsföreningarna i Östergötland veta att Riksidrottsförbundet (RF) som i många år har erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem skulle försvinna efter den 31/12 2022.
 
Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att nuvarande restriktioner och många rekommendationer tas bort från och med 9 februari.
 
RF har samlat inspirationsmaterial till rörelse från 30 olika förbund, inom arbetet med Rörelsesatsning i skolan. Satsningen har hittills nått 800 skolor över landet för att få fler barn att röra på sig och hitta till en idrottsförening.
 
Ansökan är öppen från den 27 januari för föreningar (IF), förbund (SF) eller specialdistriktsförbund (SDF) som genomfört eller skulle genomfört större evenemang och drabbats ekonomiskt under perioden.
 
Vilken ung ledare 18-25 år vill din förening nominera till Folksam Ledarcamp 2022?
 
Vinter och vår är högsäsong för föreningsårsmöten. Men hur ska föreningen tänka, nu när pandemin återigen försvårar traditionella, fysiska årsmöten? Vi ger svaren.
 
300 miljoner kronor begärs i ytterligare kompensationsstöd för perioden januari till och med mars 2022. Riksidrottsförbundet har idag skickat äskande till idrottsminister Anders Ygeman.
 
En maxgräns på 500 åskådare kommer att införas för match och tävling inomhus, och avrådan att delta i läger eller cuper förlängs åtminstone januari ut. Det var några av de besked som regeringen och Folkhälsomyndigheten gav vid en presskonferens...
 
Idrott för äldre bedrivs idag i tusentals föreningar. Undersökningen Seniorbarometern visar att idrottande äldre upplever livet som roligare, mer rikt på vänner och att gemenskap och tillhörighet är det bästa som föreningsidrotten ger dem.
 
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från 20 deltagare.
 
12

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: boxholmsok@gmail.com

Se all info