Hoppa till sidans innehåll

Bra att veta


Utrustning

Kläder och skor

Naturligtvis kan man springa orientering med i princip vilka kläder som helst (långbyxor är dock obligatoriskt i skogen). Vanligast är nog ändå löpartights eller nylonbyxor och en klubbtröja. Vill man köpa klubbkläder finns det info om det under fliken föreningen. Skor fungerar även det med vanliga löparskor men det finns skor anpassade för orientering med grövre sula och som inte suger åt sig så mycket vatten. Detta kan man köpa på de flesta vanliga tävlingar eller på exempelvis www.letro.se.

Kompass

En kompass är bra att ha oavsett om du springer enklare banor eller lite svårare. Klubben har några kompasser som finns till utlåning vid tävling och träning. Vill du köpa en egen kan man oftast göra det ute på vanliga tävlingar eller på exempelvis www.letro.se.

SPORTident

Vid i princip alla tävlingar och de flesta träningarna använder vi oss av ett elektroniskt stämplingssystem som heter SPORTident. Klubben har några ”pinnar” att låna vid träning och tävling. Vid tävlingar finns det även möjlighet att hyra ”pinne”. Denna hyra får du själv stå för. Vill du köpa en egen pinne kan man göra det på www.sportident.se

Tävlingsanmälan

Till i stort sett alla tävlingar i hela Sverige anmäler man sig genom en hemsida som heter Eventor. Du hittar till Eventor genom att klicka på loggan här till höger >

För att kunna anmäla sig behöver man vara medlem i Boxholm-Mjölby OL och en personlig inloggning till Eventor (är man inloggad kan man anmäla flera personer). Oftast är sista ordinarie anmälningsdag en vecka innan tävling men ibland två. Efter det går det att efteranmäla sig fram till några dagar före tävlingen. Observera att om du efteranmäler dig får du själv stå för merkostnaden.

Väl inloggad i Eventor finns det i vänstra spalten en flik som heter Tävlingskalender. Klickar man på den kommer det fram en almenacka med alla tävlingar i hela Sverige. Klicka på den tävling du vill anmäla dig till så kommer du till den tävlingens sida. Här finns en ruta där det står Anmälan och i den en länk som heter Anmäl. Kicka in på den och välj vilken klass och SI-pinne du vill springa med. Klicka på Spara. Klart!

Har du ingen inloggning kontakta Henrik Tengvall så ordnar han det till dig.

Uppdaterad: 28 MAR 2021 19:33 Skribent: Albin Tengvall
E-post: Adressen Gömd

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: This is a mailto link

Se all info