Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning


Ungdomsträningar i Boxholms OK

Boxholms OK har ungdomsträningar i två säsonger, vår och höst.

Träningarna sker nästan uteslutande i samarbete med klubbens övriga träningar (BMOL-träningar) tillsammans med Mjölby OK, som vi har tävlingsklubb ihop med, på tisdagar. Om det skulle vara på annan plats eller annan dag kommer detta att meddelas i god tid.

Var träningarna är varierar från vecka till vecka och BOK och MOK turas om att hålla i dem. Senast på helgen innan kommer plats för träningen ut på hemsidan och vi samlas på denna plats kl 17.00 där våra ungdomsledare Lena och/eller Henke lotsar er rätt. Vi ser gärna att någon anhörig följer med ungdomarna till träningen, åtminstone så länge de inte klarar sig själva i skogen. Skulle det vara så att någon anhörig inte kan följa med någon gång så hör av er till någon av ledarna så kan de säkert lösa det ändå.

Lena Molin 070 6070037
Henke Tengvall 073 9753609

Alla träningar i BOK är kostnadsfria för medlemmar. Vill man prova på att träna för att se om det är något för dig så får man göra det upp till tre gånger. Fortsätter man efter det förutsätter vi att man blir medlem i klubben.

För att bli medlem betalar man in medlemsavgiften till bankgiro 814-7803. Avgifterna är för tillfället:

Ungdom till och med 16 år 100kr
Vuxen 200kr
Familj 500kr

 

För alla som även tävlar behöver man vara medlem i vår tävlingsklubb, BMOL, som vi har tillsammans med Mjölby OK. Detta kostar 50kr per person och betalas in på samma bankgiro. 

Glöm inte att namnge och ge personnr på alla personer som medlemsavgifterna avser. Får du inte plats i meddelanderutan kan du maila till vår kassör Conny Bruhn på This is a mailto link

 

Övrigt

Tävlingsanmälan

Till i stort sätt alla tävlingar i hela Sverige anmäler man sig genom en hemsida som heter Eventor.
http://eventor.orientering.se/

För att kunna anmäla sig behöver man vara medlem i Boxholm-Mjölby OL och en personlig inloggning till Eventor (är man inloggad kan man anmäla flera personer). Oftast är sista ordinarie anmälningsdag en vecka innan tävling men ibland två. Efter det går det att efteranmäla sig fram till några dagar före tävlingen. Observera att om du efteranmäler dig får du själv stå för merkostnaden.

Väl inloggad i Eventor finns det i vänstra spalten en flik som heter Tävlingskalender. Klickar man på den kommer det fram en almenacka med alla tävlingar i hela Sverige. Klicka på den tävling du vill anmäla dig till så kommer du till den tävlingens sida. Här finns en ruta där det står Anmälan och i den en länk som heter Anmäl. Kicka in på den och välj vilken klass och SI-pinne du vill springa med. Klicka på Spara. Klart!

Har du ingen inloggning kontakta Henrik Tengvall så ordnar han det till dig.

Utrustning

SPORTident

Vid i princip alla tävlingar och de flesta träningarna använder vi oss av ett elektroniskt stämplingssystem som heter SPORTident. Klubben har några ”pinnar” att låna vid träning och tävling. Vid tävlingar finns det även möjlighet att hyra ”pinne”. Denna hyra får du själv stå för. Vill du köpa en egen pinne kan man göra det på www.sportident.se

Kompass

En kompass är bra att ha oavsett om du springer enklare banor eller lite svårare. Klubben har några kompasser som finns till utlåning vid tävling och träning. Vill du köpa en egen kan man oftast göra det ute på vanliga tävlingar eller på exempelvis www.letro.se.

Kläder och skor

Naturligtvis kan man springa orientering med i princip vilka kläder som helst. Vanligast är nog ändå löpartights eller nylonbyxor och en klubbtröja. Vill man köpa klubbkläder finns det info om det under fliken föreningen. Skor fungerar även det med vanliga löparskor men det finns skor anpassade för orientering med grövre sula och som inte suger åt sig så mycket vatten. Detta kan man köpa på de flesta vanliga tävlingar eller på exempelvis www.letro.se.

 

 

 

Ungdomsträning ht 2014

 

Sammanställning Ungdomsserien 2013

Uppdaterad: 30 AUG 2017 22:04 Skribent: Ungdomskommittén

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: This is a mailto link

Se all info