Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsträning


Kontaktuppgifter till våra ungdomsledare

Anders Molin 070-2442958 0140-56381 This is a mailto link
Mårten Lindkvist  070-5330702 0142-34406  

 

Ungdomsträningar i Boxholms OK

Boxholms OK har ungdomsträningar i två säsonger, vår och höst.

Vid träningarna samlas vi i Vivåsen kl 17.30 för avfärd mot dagens träningsplats. Vart träningarna är varierar från vecka till vecka och syns på träningsprogrammet på nästa sida. Mer exakt plats kommer finnas på hemsidan och på klubbens facebook-sida någon dag innan träningen. Bor man i närheten kan man lika gärna åka direkt till träningen som att åka till Vivåsen.

 

Utöver ungdomsträningarna så finns det även möjlighet att träna teknikträning på vissa tisdagar. Vissa veckor kommer denna träning samköras med ungdomsträningen på onsdagar. Dessa träningar riktar sig först och främst mot de lite äldre som kan köra en bana ute i skogen själva, säg kanske 13 år och uppåt om man inte har med sig någon följeslagare. Var dessa träningar utgår från står ofta i en annons i Corren och på respektive klubbs hemsida.

Alla träningar i BOK är kostnadsfria för medlemmar. Vill man prova på att träna för att se om det är något för dig så får man göra det upp till tre gånger. Fortsätter man efter det förutsätter vi att man blir medlem i klubben.

För att bli medlem betalar man in medlemsavgiften till bankgiro 814-7803. Avgifterna är för tillfället:

Ungdom till och med 16 år     100kr
Vuxen                                  200kr
Familj                                   500kr

 

För alla som även tävlar behöver man vara medlem i vår tävlingsklubb, BMOL,  som vi har tillsammans med Mjölby OK. Detta kostar 50kr per person och betalas in på samma bankgiro. 

Glöm inte att namnge och ge personnr på alla personer som medlemsavgifterna avser. Får du inte plats i meddelanderutan kan du maila till vår kassör Conny Bruhn, This is a mailto link.

 

Resor under året 2015


Skara sommarland:

Klubben har under några år stått för boende vid resa till Sommarlandssprinten. På grund utav träningslägret i Alicante har vi dock beslutat att inte göra det i år. Vill man ändå åka hjälper vi till att boka stugor och anmäler. Det man får betala är stughyra (ca 800kr/stuga för 4 personer) och 100kr i anmälningsavgiften som täcker inträdet till Sommarland.

Daladubbeln

Krav minst 3starter vid ordinarie tävlingar, inklusive öppna banor.
Ungdomar som inte uppfyller poängen får betala en egenavgift (300kr?). Föräldrar som följer med som ledare bjuds på resan.

 

Ungdomsserien

Vi kommer även i år att delta i Motalklubbarnas ungdomsserie. Den består av fem deltävlingar varav den sista är en stafett. På den sista deltävlingen har man en prisutdelning där man räknar samman de tre bästa resultaten från de fyra individuella loppen. Anmälan till ungdomsserien är oftast en veckan före tävlingen och man kan antingen anmäla sig via Eventor eller skriva upp sig i pärmen som är med på träningarna.

 

Övrigt

Tävlingsanmälan

Till i stort sätt alla tävlingar i hela Sverige anmäler man sig genom en hemsida som heter Eventor.
http://eventor.orientering.se/

För att kunna anmäla sig behöver man vara medlem i Boxholm-Mjölby OL och en personlig inloggning till Eventor (är man inloggad kan man anmäla flera personer). Oftast är sista ordinarie anmälningsdag en vecka innan tävling men ibland två. Efter det går det att efteranmäla sig fram till några dagar före tävlingen. Observera att om du efteranmäler dig får du själv stå för merkostnaden.

Väl inloggad i Eventor finns det i vänstra spalten en flik som heter Tävlingskalender. Klickar man på den kommer det fram en almenacka med alla tävlingar i hela Sverige. Klicka på den tävling du vill anmäla dig till så kommer du till den tävlingens sida. Här finns en ruta där det står Anmälan och i den en länk som heter Anmäl. Kicka in på den och välj vilken klass och SI-pinne du vill springa med. Klicka på Spara. Klart!

Har du ingen inloggning kontakta Henrik Tengvall så ordnar han det till dig.

 

Utrustning

SPORTident

Vid i princip alla tävlingar och de flesta träningarna använder vi oss av ett elektroniskt stämplingssystem som heter SPORTident. Klubben har några ”pinnar” att låna vid träning och tävling. Vid tävlingar finns det även möjlighet att hyra ”pinne”. Denna hyra får du själv stå för. Vill du köpa en egen pinne kan man göra det på www.sportident.se

 

Kompass

En kompass är bra att ha oavsett om du springer enklare banor eller lite svårare. Klubben har några kompasser som finns till utlåning vid tävling och träning. Vill du köpa en egen kan man oftast göra det ute på vanliga tävlingar eller på exempelvis www.letro.se.

 

Kläder och skor

Naturligtvis kan man springa orientering med i princip vilka kläder som helst. Vanligast är nog ändå löpartights eller nylonbyxor och en klubbtröja. Vill man köpa klubbkläder finns det info om det under fliken föreningen. Skor fungerar även det med vanliga löparskor men det finns skor anpassade för orientering med grövre sula och som inte suger åt sig så mycket vatten. Detta kan man köpa på de flesta vanliga tävlingar eller på exempelvis www.letro.se.

 

 

 

Ungdomsträning ht 2014

 

Sammanställning Ungdomsserien 2013

Uppdaterad: 30 AUG 2017 22:04 Skribent: Ungdomskommittén

Senaste BOK-info 

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset   

Gräsroten

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59012 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: This is a mailto link

Se all info