Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU Östergötland


Fem städer är med i kampen om att bli värdstad för SM-veckan sommar 2025 och 2026. Alla städer, utom Norrköping, är nya som värdstäder och har inte arrangerat SM-veckan sommar förut. Här är städerna som kan bli SM-veckans nya värdstad.
 
Att kunna erbjuda prova på-aktiviteter och läger kostnadsfritt under sommaren i Skäggetorp kommer leda till att många barn och ungdomar får en meningsfull och minnesvärd sommar.
 

Nutid möter dåtid!

(2022-06-09 17:41)
Vecka 26 är det SM-veckan i Linköping. 32 idrotter ska göra upp om medaljerna och segrare koras. Vad kan vara bättre än att samtidigt passa på att göra en tillbakablick på många av våra östgötska idrottsmän och kvinnor genom tiderna?
 
Behovet av ändamålsenliga anläggningar och idrottsmiljöer är en fråga som ofta diskuteras inom idrotten, men det är även en fråga för kommuner, regioner och staten.
 
Året var 2022 i den allra vackraste av tider mellan hägg och syren på välkomnande Kungsörstorp. Och det var, efter år av framflyttning på grund av en pandemi, återigen dags för Folksam Ledarcamp.
 
Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela ytterligare 500 miljoner kronor i nya medel till idrottsrörelsen för att ge extra kraft i återstartsarbete efter pandemin.
 

Mötesplats SM-veckan

(2022-05-10 08:41)
I sommar är det äntligen dags för SM-veckan i Linköping 2022 och Mötesplats SM-veckan är en del av den, redan 24 maj gör vi ett nedslag på Linköpings universitet.
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 

Årsmöteshandlingar

(2022-03-08 10:30)
Här nedan kommer vi att fylla på med årsmöteshandlingar inför RF-SISU:s årsmöte den 31 mars kl 18.30 i Norrköping.
 
I höstas fick idrottsföreningarna i Östergötland veta att Riksidrottsförbundet (RF) som i många år har erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem skulle försvinna efter den 31/12 2022.
 
Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens och Folkhälsomyndighetens besked att nuvarande restriktioner och många rekommendationer tas bort från och med 9 februari.
 
RF har samlat inspirationsmaterial till rörelse från 30 olika förbund, inom arbetet med Rörelsesatsning i skolan. Satsningen har hittills nått 800 skolor över landet för att få fler barn att röra på sig och hitta till en idrottsförening.
 
Ansökan är öppen från den 27 januari för föreningar (IF), förbund (SF) eller specialdistriktsförbund (SDF) som genomfört eller skulle genomfört större evenemang och drabbats ekonomiskt under perioden.
 
Vilken ung ledare 18-25 år vill din förening nominera till Folksam Ledarcamp 2022?
 
12

  

  

Klubbens Instagram

Klubbens Facebook

Naturpasset 

 

Gräsroten

 Råd och Vård

 

Postadress:
Boxholms OK - Orientering
Väderstadsvägen 5
59571 Boxholm

Kontakt:
Tel: 0708330870
E-post: boxholmsok@gmail.com

Se all info